|
Sklep z suplementami |
Sklep z suplementami
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
mam 23 lata i szukam sposobu na dorobienie paru złotych do pensji.tek naprawde jestem w stanie uzbierać około 12 000zł.mam wiełe pomysłów ale ostatnio wciąż po głowie chodzi mi jeden... sklep z suplementami dla sportowców[i nie tylko, myśle również o pasach,rękawicach itp.].w moim mieście jest ponad 45tyś. mieszkańców i tylko jeden mały sklepik [zielarski] z małą gamą asortymentu i kosmicznymi cenami.z moich obserwacji wynika ze potencjajni klijenci robią zakupy w internecie wiec z konkurencyjnymi cenami chyba mógł bym się wybić.jak myślicie czy warto inwestować w suplementy.proszę o odpowiedź.pozdrawiam.
nooo nieźle.. a ile mieszkańców w Twoim mieście? jeżeli nie masz konkurencji to właź w to szybko póki jest luka... w moim mieście powstało już kilka takich sklepików i każdy ma zyski z tego co wiem... sam sie zaopatrywałem i mam znajomego który sam otworzył sklepik... potrzebna jest cholernie dobra reklama ...
slaweks86, odpowiedzina twoej pytania sa w poscie milech, :)
Co do reklamy to wpadnij keidys na silownie i popoytaj przestawcennik. mozesz odrazu zebrac pare zamowien i przyniesc innym razem :] Jak cie poznaja to bedziesz spokojnie mogl otwoezyc z tym sklep. Reklama nie ebdzie ci potrzebna. Ktos zoabczy ze wielki "kark" kupuje u ciebnie to tez bedzie chial tak wygladac i tez cos kupi :] a znasz sie na tym?tak zeby komus doradzic.
Sam czesto przebywam w takich sklepach.. i zeby klient przychodził do Ciebie
to spuszczaj mu z ceny jak cos kosztoje 86 to daj za 80 lub dożuć mu jakiegoś supla gratis.. A naj ważniejsze jest to ze musisz miec wiedze!! Ale z tym nie ma problemu zacznij przeglądac neta jest w cholerke takich stron!!! Naj lepiej miałbyś jakby w pobliżu była siłownia! Ale do takich sklepów nie tylko chodzą "chłopcy" ale i kobiety np fitneski jakies ale i normalne tez! Pamietam nawet jak jakas babcia kupowała na odchudzanie! :grin: Ale jesli nie ma konkurencji to nie zwlekaj!! W krakowie jest sklep obok sklepu i wszystkie funkcjonuja cały czas!! pozdro!
wszystko fajnie ,tylko nie bardzo wiem od czego zacząć bo jest to dla mnie raczej nowa dziedzina.narazie szukam lokalu,myśle ze najlepszym byłby jakiś niewielki ,ale o takie w moim mieście ciężko:( jak myślicie czy istnieje opcja najmu częśi wiekszego lokalu(np.kąt w wiekszym sklepie rowerowym) i umieszczenia tam kilku półek z towarem?czy raczej zraził bym tym klijentów?
może ktoś z szanownych forumowiczów zajmował się kiedyś czyms podobnym i ma szersze spektrum informacji na ten temat? milech@vp.pl za wszystkie wskazówki z góry dziękuję. pozdro dla thelukasz i slaweks86
To moze zanim zaczniesz szukac lokalu to sprobuj poczytac o tym na necie. poszukaj jaie suplementy do czego i takie tam. wtedy bedziesz mial mniej wiecej rozeznanie co sie ebdize sprzedawalo. i zawsze ebdizesz mogl poradzic cos klientowi. A co do lokalizacji to zmaist do sklepu rowerowego moze jakis koncik na wiekszej silowni?
jesli nie masz wiedzy bedzie ciezko
a to nie jest takie proste jak sie wydaje
wiem że to nie jest proste,tym bardziej że segment rynku suplementów diety(nie tylko tych dla sportowćów)rozwija się dość dynamicznie.Praktycznie co kilka tygodni wiodące firmy tej branży wypuszczają na rynek nowy produkt.Pierwsza grupa klijentów takiego sklepu to osoby kóre przez dłuższy czas zaopatrywały sie w
e-sklepach i tak naprawdę juz wiedzą czego potrzebują,a prawdziwy sklep jest dla nich tylko alternaywnym rozwiązaniem.druga to ludzie którzy nigdy nie mieli do czynienia z suplementami i dopiero zaczynają poważnie myślec o intensywnym dbaniu o swój wygląd i zdrowie.Tacy ludzie nie zdecydują się na zakup jeżeki ja jako spzedawca nie będę potrafił im doradzić.wiem o tym bo sam jestem dość wymagającym klijentem, który wielką wagę przywiązuje do jakości obsługi.tak więc największym zagrożeniem takiej inwestycji jest niewątpliwie brak profesionalizmu,i wiem że na to nie mogę sobie pozwolić. co do sklepu w koncie siłowni to muszę przyznać że pomyśl jest niezły,ale ma pewien mankament, a mianowicie takie usytuowanie znacznie zawęża grupę klijentów dla których przeznaczony jest produkt.biorąc pod uwagę tendencję jaką mamy na rynku uważam że bardzo ważne jest zdobywanie nowych klijentów,zwłaszcza kobiet które to zrobią wszystko by być wiecznie piękne:)
A powiedz ile silowni fitnes klubow itp jest u ciebie miescie? u mnie np sa praktycznie 2 liczace sie w tym jeden z fitnesem sauna itp full sevis. jezeli mialbys cos takigo otwierac to wlasnie w tego typu loklu. A propos cwiczy tam wiele kobie (min. moja siostra mama i 2 kuzynki :])
no właśnie problem w tym(a może szczęście) ze u mnie to jeszcze ''raczkuje''
są siłownie,ale tam chodzą raczej stali bywalcy,w sumie to niewiem dlaczego tak się dzieje że ludzie boją sie iść do siłowni,w której ćwiczą tacy''troszkę więksi'' panowie :?: :lol: sam kiedyś się przekonałem że to oni naprawdę się na tym znają i potrafią pomagać,a co jest najważniejsze,robią to bardzo chętnie :grin: klubu fitnes takiego profesialnego też jeszcze nie założono.narazie wygląda to tak ze kobiety te,starsze i młodsze spotykają sie na sali sportowej i ćwiczą pod pilnym okiem instruktora.godzinka kosztuje u niego 5zł i naprawdę na brak pracy nie narzeka :grin: dlatego właśnie muszę wykorzystac tą sytuacje i znaleść lokal w jakimś ruchliwym miejscu. poprostu kto ma przyjść to i tak przyjdzie a walczyć trzeba o nowego klijenta a to nie jest łatwe tym bardziej że mój budżet jest dość skromny :???: No i muszę zadbać jeszcze o dobrą reklamę ........iiiiiiiiiiiiiiii ..... przychylne oko instruktora fitnes.no ale to już się jakoś załatwi :cool:
Mmoge powiedziec Ci jeszcze tyle ze nie musi to być duze lokum!!
Wiekszość takich sklepów jak widziałem są nie duże (w sumie wszystkie) Jeśłi chodzi Ci o te nie wielki lokum proponuje Ci popytać w jakim hipermarkecie, supermarkecie, centrum handlowym gdyż tam najwięcej ludzi sie przewija! Potem szukał w centrum miasta lepiej unikaj jakiejś uliczki gdzie mało ludzi sie przewija! Wracając do tej wiedzy to włąsnie nie jest to trudne!! Sam zawsze myślałem ze o odżywkach jest ciężko cokolwiek wiedzieć!! Jak zaczołem przeglądac strony czytać co jakie jest to potem sam robiłem wykłady!! ;) Podpowiem CI jeszcze zebyś poczytał dużo na temat diety! Ludzie naj częsciej pytaja co powinienem jeść? jak powinienem brac? jak powienienem ćwiczyć? co moge wziąsc dodatkowego?
wciąż szukam jakiegoś lokum:)
jakoś ciężko mi to idzie:(
W jaki sposob zamierzasz kupowac Towar? Bedziesz importowal z USA czy korzystal z Europejskich firm?
kolego ale wydaje mnie sie ze moze to byc bardzo male lokum - doslownie 2/2 :) zobacz sklepy z suplementami w duzych miastach - wystarczy tylko miesce na produkty i maly korytarz dla sprzedawcy. Reszte robi sprzedawca - musi znac sie na tym co sprzedaje. Ewentualnie pogadaj z gosciami z silowni i klubow fitness w Twoim miescie czy moglbys tam wstawic jakas witrynke i kontakt do Ciebie. Moze jakas znizka dla kientow tej silowni.
pozdrawiam
Mam dojscie do amerykanskich naturalnych suplementow najlepszych na swiecie. Jak chcesz to mozemy porozmawiac o wspolpracy jak juz sie zdecydujesz. Ale pomysl masz dobry. Ja sie zajmuje czesciowo suplementami i jest calkiem dobrze.Pozdro
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Sklep z suplementami": - Sklep z suplementami w UK - sklep z suplementami - Sklep z suplementami diety - SKLEP Z SUPLEMENTAMI DLA SPORTOWCOW - Sklep internetowy z suplementami
• Strona 1 z 2 • 1, 2
|
|