Witam!
Od jakiegos czasu chodzi mi po glowie pomysl by uruchomic sklep z wyposazeniem lazienek. Wiem ze to nie jest orginalny pomysl ale przeanalizowalem sytuacje w moim miescie pod wzgledem konkurencji i mysle ze to mogloby wypalic. Pochodze z 70 tysiecznego miasta w ktorym jest juz kilka podobnych sklepow ale tak naprawde tylko dwa prowadzone sa profesjonalnie i maja szeroka game towarow. Jest rowniez kilka malych i bardzo kiepsko zaopatrzonych, takich przyslowiowych sklepikow.
Pieniadze jakie chcialbym przeznaczyc na moj sklep oscyluja w granicach 150 tys zl.
Zakladajac ze nie mam swojego lokalu.
Jak wczesniej juz wspomnialem mialbym spora konkurencje ale ja swoj sklep chcialbym wyspecjalizowac na poczatku w sprzedazy tylko pewnego asortymentu z wyposazenia lazienkowego i zrobic to z bogata oferta a nie wszystkiego po troche i marej jakosi.
A mianowice skupilbym sie na sprzedazy wanien, umywalek, toalet, bateri lazienkowych. Nie wchodzilbym narazie w zadne plytki, terakote, meble lazienkowe itp. Poprostu szeroka oferta tych produktow ktore wymienilem. W tym widze moja przewage nad konkurentami gdyz mialbym najwiekszy wybor tych towarow.
Wiem ze 150 tys na taki sklep to nie jet wielki majatek ale mysle ze mozna by bylo sprubowac.
Spory lokal w dobrym miejscu z jakims miejcem parkingowym to koszt 2-3 tys miesiecznie.
Napewno jakis samochod dostawczy w leasingu to kolejne koszta 500 - 1000 miesiecznie.
zatowarowanie za jakies 100 tys na poczatek.
Dodam jeszcze ze moje miasto lezy blisko naszej wschodniej granicy i na brak turystow z tamtad nie narzekamy, mogli by oni stanowic znaczaca czesc moich klientow.
Co myslicie, prosze o wasze uwagi na temat mojego pomyslu.