Witam,
w ostatnim czasie doszedłem do wniosku że czas zająć się swoim biznesem, mam kilka pomysłów i jednym z nich chciałbym się podzielić z Wami aby uzyskać Wasze opinie na ten temat, czy jest realna szansa przetrwania, mało tego, zarobienia pieniędzy. Wasze opinie będą dla mnie bardzo cenne, gdyż obecnie pracuję i dobrze zarabiam, jednak nie czuję się spełniony, mało tego kryzys powoli dotyka i mojej firmy, także nie wiadomo co będzie dalej, a jak to mówił mój były dyrektor, zawsze trzeba mieć plan B.
Jakiś czas temu zarejestrowałem domene www . disneyworld . com . pl. Chciałbym aby firma pod tym adresem zajmowała się:
a) sklep internetowy (oczywiście bez allegro się nie da) - sprzedaż produktów disneya (odzież, zabawki, akcesoria, multimedia, filmy i inne), sprzedaż wszystkiego co potrzebne dla dzieci, nie tylko związane z Disneyem
b) organizacją wyjazdów do Disneyladów, głównie w Paryżu (tutaj raczej zysku nie będzie, bo raczej pośrednictwem bym się zajął ale prestiż by to podniosło strony)
c) imprezy okolicznościowe, chciałbym wyprodukować kostiumy 4 najpopularniejszych postaci z bajek Disneya (Kaczor Donald, Myszka Mike, Kubuś Puchatek i myślę Tygrysek), tutaj planowałbym dogadanie się z jakimiś studentami lub studentkami na umowę o dzieło, najlepiej z kierunków pedagogicznych lub teatralnych
- urodziny, zamożniejsi rodzice organizują imprezę urodzinową dla swojej pociechy i wynajmują postaci na poprowadzenie zabawy, cena uzależniona od czasu oraz ilości wynajętych postaci
- współpraca z galeriami handlowymi, zabawianie dzieci, roznoszenie jakiś ulotek, baloników itp
- przedszkola, np darmowa zabawa postaci z każdą grupą dzieci w ciągu dnia jako atrakcja dla dzieci z przedszkola, a później sesja zdjęciowa dzieci z postaciami za którą płacą rodzice (koszt ok 30 zl za zdjęcie 1xA4 oraz 2xA6 tak kasują właśnie za taki pakiet, wiem bo moja mała co miesiąc prawie woła na takie fotki :)
- polskie kochane morze (a może lepiej niemieckie) - żywe postaci bajkowe wśród nadmorskich tłumów polskich kurortów typu Mielno, Międzyzdroje i inne, do tego stoliczek z drukareczką foto i aparacik i piekne fotki od ręki z Kaczorem Donaldem za 10zł, gwarantuje że żadne dziecko nie przejdzie obojętnie bez dotknięcia lub przytulenia się
Fajnie by było przy tym wszystkim otworzyć jakiś duży sklep w jakieś galerii handlowej w dużym mieście, jednak na to mnie nie stać. Chyba że jest ktoś kto jest zainteresowany współpracą i ma kapitał na taki sklep, myślę że aby to miało ręce i nogi to ok. 1 mln. by musiało być, zabawki nie są tanie jak większość z Was pewnie dobrze wie, a na pułkach towar musi być.
Podzieliłęm się z Wami moim pomysłem, proszę go nie ukraść, choć pewnie to mało możliwe :). Oczywiście zdaję sobie sprawę z licencji jaką trzeba zapłacić Disneyowi i jestem już po rozmowach z nimi i nie jest ona mała, pytanie tylko czy warto, jakie jest Wasze zdanie.
Z góry dzięki za opinie i te negatywne i pozytywne