|
Sklep ze zdrową żywnością - strona 3 |
Sklep ze zdrową żywnością
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Ja także o tym myślę bardzo intensywnie zwłaszcza, że w miejscowości, w której mieszkam nie ma takiego typu sklepów. Można gdzieniegdzie kupić jakieś pojedyncze eko-produkty jednak typowo eko-sklepu nie ma. Zainteresowanie zdrową żywnością wśród społeczeństwa rośnie, obawiam się jednak, że z powodu wzrostu cen wszystkich towarów i usług ludzie jednak będą kierowali się ceną dokonując zakupów a wiadomo, że dobra jakość z dobrą ceną raczej nie idą w parze..
W Poznaniu dzialka kilkanascie podobnych sklepow. Ruch w interesie jest coraz wiekszy. Biznes godny uwagi szczegolnie jesli polaczyc go ze sklepem internetowym
Wiem,że w większych miastach jest inny światopogląd ludzi, w tych mniejszych zwłaszcza w takim jak moje (25000) narazie występują jedynie pojedyncze jednostki zainteresowane tego typu produktami, obawiam się z tego powodu, że nie wypali a ten pomysł chodzi za mna juz okrągły rok:)
Witam.
Odgrzewam temat, gdyż jstem ciekawa czy ktoś zrealizował ten pomysł. Ja również go rozważam
Witam.
Chciałbym otworzyć sklep ze zdrową żywnościa. Głównie z naciskiem na produkty bezglutenowe oraz warzywa i owoce z upraw ekologicznych. Poza tym oczywiście inne produkty ekologiczne, typu kasze, pieczywa, itp. Do tego chciałbym jeszcze dołączyć stoisko z herbatami (raczej na wagę). Najogólniej rzecz biorąc taki "ekologiczny spożywczak"... Czy takie coś ma spore szanse na sukces??? Miasto ok 350 tys. mieszkańców Z góry dzięki za rady...
Witaj,
W mieście 120 tys. utrzymuje się taki punkt już dobrych 8 lat... Punkt również dobrze zaopatrzony w rozmaite zioła... lecznicze (bez podtekstów proszę:).
A czy ktos może mi powiedzieć ile można mniej więcej na tym wyciągnąc???
Prosiłbym o możliwie jak najwięcej informacji...
Odświeżam temat, słuchajcie jak to jest teraz (w chwili kryzysu) waszym zdaniem z orientacją klienta.. wokół jakości czy teraz raczej wokół jak najniższej ceny?? Jeśli ostatnie to chyba kiepski pomysł na biznes w tej chwili..co myślicie?? Piszcie
Witam,jest to świetny pomysł,ja też myślę właśnie nad takim gabinetem ze zdrowymi produktami oraz oferować opiekę,ponieważ już to robię,ale w chwili obecnej w kontakcie osobistym oraz przez internet:)
Jest to łatwa,a zarazem pomocna praca,myślę,że w dzisiejszych czasach warto jest zainwestować w swoje zdrowie i walczyć z otyłością,bo od tego właśnie jest większe ryzyko zachorowań(głównie chodzi o zmianę nawyków żywieniowych) Pozdrawiam Sylwia
Witam nie jest to głupie,ale na produktach odżywczych,gdzie są trzy programy;zdrowie,nadwaga i niedowaga o wiele więcej mozna osiągnąć i się dorobić.Ja właśnie się tym zajmuję i jestem zadowolona z tego,że to co robię służy również innym,że mogę pomagać,a zarazem czerpać niezłe dochody:)Pozdrawiam Sylwia
Zgadzam się z Tobą Sylwio ale mam ogromne obawy ze względu na ten kryzys, w moim 10 000 miasteczku nie mam tego rodzaju sklepu, można jakies produkty EKO nabyć na malutkim stoisku w jednym z supermarketów ale nic poza tym. Spojrzenie ludzi na tę kwestię się zmienia, wiem o tym- zaczyna się bardziej dbać o zdrowie i o to co się spożywa ale w obecnej chwili ludziom naprawdę zaczynają doskwierać podwyżki i ubytki w portfelu do tego stopnia że poszukują coraz to tańszych produktów, nie koniecznie jakościowo sprzyjających zdrowiu a produkty eko czy bio wiadomo wiążą się z wyższą ceną. Napisz jak Tobie idzie ten interes, czy masz konkurencję i czy naprawdę nie obserwujesz spadku zainteresowania z powodu kryzysu.. Ja do końca roku chciałabym aby sytuacja mi się wyklarowała, myślę o tym już od bardzo dawna ale obawiam się tego interesu tak bardzo, że stoję w miejscu.
Moim zdaniem w tak malej miejscowości to nie jest opłacalny interes, to ma szanse powodzenia w dużym mieście gdzie relatywnie ludzie mimo wszystko maja więcej gotówki do wydawania. W dobie kryzysu jest teraz zjawisko oszczędzania. Produkty kupuje się ze względu na cenę a nie na jakość.
pewnie to co napisze nie jest 100% prawdą ale wydaje mi się ze nie opłaca się w mniejszych miastach otwierac takiego czegoś.
Nie wiem czy ktoś z was zauważył ale tutaj bardziej chodzi o trend, niż o sam fakt że chce sie być zdrowszym. To dotyczy tak samo siłowni itd. W wielkich miastach napewno znajdziesz odbiorców, np. 150tys skorzysta, a 20tys nie, przy takim zestawieniu, 20tys to pikuś, ale w przypadku 10tys miasteczka to juz cos innego. Ja mieszkam w 50tys miescie i sam bym sie w przyszlosci bal otworzyc takie cos, bo widze wyraznie ze to raczej jest impulsywne, takie jakby noworoczne postanowienie "teraz bede sie odchudzac" ale fakt, ogólnie w takim miescie ludzie juz robią takie coś, a w miasteczku 20tys gdzie mam rodzine jest zupelnie inaczej. Tam ludzie chca byc raczej zdala od takich nowosci, mimo ze mowa tutaj o czyms zdrowym, poprostu wychodza z założenia, że jest im to zbędne. TO tak jak rolnikowi w wiosce próbować sprzedać BMW to powie żeby sie wypchać :) Dodatkowo ta zdrowsza żywnosc pewnie by byla troszke droższa(?) wiec trzeba to koniecznie wziac pod uwage, znam takie przypadki nawet i w moim wiekszym miescie że ludzie w srednim wieku potrafia przejsc pol kilometra dalej by kupic cos złotowke taniej. A że w mniejszych miastach ludzie mniej zarabiają, wiec pewnie przed zakupami zawsze kalkuluja wszystko i zapewne beda woleli włożyć do gara więcej "niezdrowej żywności" niz pojedyncze sztuki zdrowej zywnosci.
Ja też mieszkam w małym miasteczku,gdzie ludzi jest niewiele,którzy chcą się zdrowo odżywiać lub utracić zbędne kilogramy,ale poza tym mam stronę w internecie,gdzie ludzie wypełniają konsultację za darmo,a ja wtedy do nich dzwonię lub piszę maile i informuję ich jak to wygląda i jak działa.Zazwyczaj z 10 osób są 2 lub 1,które się decydują.
Ja sobie chwalę taką pracę,obecnie siedzę w domu z dziećmi(10 i 2,5 roku),zamknełam swój sklepik,który nie przynosił mi dochodu a poświęcam pracy tylko godzinę dziennie.Co prawda zajmuję się tym od grudnia,ale już zarabiam ok.3000zł dla siebie,a myślę właśnie o otwarciu gabinetu i zająć się też pomiarem tkanki tłuszczowej.Wiele moich znajomych w taki właśnie sposób pozyskuje chetnych do odchudzania.
Sprawdź również podobne tematy:
- Sklep ze zdrową żywnością w 40 tyś mieście
- Sklep ze zdrową żywnością + wegetariański - Sklep ze zdrową żywnością i mini catering - POMYSŁ NA BIZNES (SKLEP ZE ZDROWĄ ŻYWNOŚCIĄ) - Sprzedam internetowy sklep ze zdrową żywnością - EKO biznes, sklep z tylko zdrowa zywnoscia - Sklep ze zdrową żywnością , mięso bez chemii - Sprzedam dochodowy, internetowy sklep ze zdrową żywnością - Bar ze zdrową żywnością Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|