|
Sklep ze zdrową żywnością - strona 4 |
Sklep ze zdrową żywnością
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
mojbiznes- ale ty prowadzisz poradnie w zakresie diety gdzie dodatkiem są suplementy ze zdrowa żywnością czy sklep ze zdrowa żywnością ? bo dla mnie to dwie różne rzeczy.Teraz ludzie nie maja pieniędzy żeby odżywiać się w drogich ale zdrowych sklepach.W małej miejscowości na pewno bym takiego biznesu nie otwierała, w dużym mieście prędzej, ale tez bym raczej w to wcale nie wchodziła.Sama dieta to co innego. Poradnie dietetyczne teraz są w modzie.
Ogólnie zajmuję się odchudzaniem,niedowagą,zdrowym odżywianiem oraz samym zdrowiem.
Robię to głównie w kontakcie osobistym,ponieważ mój mąż się odchudzał na tych produktach i dużo ludzi widząc go też zaczeło stosować produkty,oczywiście pod moim nadzorem,ponieważ ja również prowadzę opiekę,a tym samym pomagam w osiągnięciu oczekiwanych rezultatów. W obecnej chwili to korzystam również ze strony swojej oraz mam opisy i wystawki porobione w gabinetach kosmetycznych czy u fryzjerek.Pomysłów jest wiele na zajmowanie się takimi produktami,dlatego jeżdżę na szkolenia i warsztaty,gdzie inni opowiadają,jakie oni mają sposoby na sprzedaż. Do przykładu,jeśli dana osoba spróbuje i widzi u siebie efekty to poleca następnej i taka poczta pantoflowa też skutkuje.:)
[i][i]Witam nie jest to głupie,ale na produktach odżywczych,gdzie są trzy programy;zdrowie,nadwaga i niedowaga o wiele więcej mozna osiągnąć i się dorobić.Ja właśnie się tym zajmuję i jestem zadowolona z tego,że to co robię służy również innym,że mogę pomagać,a zarazem czerpać niezłe dochody:)Pozdrawiam Sylwia
Witam nie jest to głupie,ale na produktach odżywczych,gdzie są trzy programy;zdrowie,nadwaga i niedowaga o wiele więcej mozna osiągnąć i się dorobić.Ja właśnie się tym zajmuję i jestem zadowolona z tego,że to co robię służy również innym,że mogę pomagać,a zarazem czerpać niezłe dochody:)Pozdrawiam Sylwia[/i][/i] Witam, o sklepie ze zdrową żywnością myślałem już dawno temu (bardziej pod kątem mojej Żonki, która pracuje na etacie w FMCG), ale jakoś nie mogłem jej dotychczas przekonać. Mieszkamy w mieście ok. 100 tys. mieszkańców. Sylwio, wydajesz się być specjalistką w tej dziedzinie :-) Jakie nakłady finansowe są potrzebne, żeby rozpocząć taki biznes? Wymieniasz 3 "programy". Z nazwy mniej więcej wiadomo, o co chodzi; podaj jakiś przykładowy asortyment i czym różni się to od klasycznej zdrowej żywności? Jak długo trwa wychodzenie na zero? Pozdro dla uczestników dyskusji, m.
proponuje dodać suplementy diety dla sportowców
Witam,to nie trzeba być specjalistą:)Ja poświęciłam się ponieważ mój mąż osiągnął świetny rezultat po odchudzaniu się na tych produktach(w trzy miesiące stracił 16kg)dlatego pomyślałam,że mogę pomagać innym a tym samym zarobić pieniążki.Mam w tej chwili już najwyższy rabat(50%)na produkty,dlatego zarabiam minimum miesięcznie 3000zł,nie licząc premii od firmy(mówię tu tylko o sprzedaży).Wkład,jaki włożyłam to strona internetowa oczywiście+kampania reklamowa(z czego mam na 3 miesiące ok.50 chętnych klientów)to koszt na kwartał ok.450zł+ zakup produktów w zależności od możliwości finansowych.Al;e pierwszy zakup zrobiłam za 4000zł,a otrzymałam rabat 42% na produkty.
Korzystam też ze szkoleń oraz warsztatów,gdzie można się wiele dowiedzieć jak inni zarabiają i jaką metodą sprzedają produkty oraz jak utrzymać klienta(opieka).Porduktów jest wiele dlatego należy też wiedzieć jakie komu zaoferować. Myślę też nad pomiarem tkanki tłuszczowej.Pozdrawiam p.s.W razie pytań piszcie.
Jeszcze apropos;) nie musicie od razu otwierać sklepu,tylko potraktować to jako dodatkowa praca,ja tak właśnie zaczełam w listopadzie.A oprócz tego prowadziłam swój sklepik,w styczniu postanowiłam go zamknąć ponieważ i tak nie miałam zbyt wiele z tego korzyści i zajełam się tylko sprzedażą produktów,co mnie pochłoneło bardzo.
To jaki chcecie mieć rabat zależy tylko od Was,ile jesteście w stanie zainwestować;) Ja mogę Wam tylko pomóc i podpowiedzieć lub zabrać Was na takie szkolenie,a sami się przekonacie,jak to wygląda i ile można zarobić przy odrobinie pościąganych od innych pomysłów-wystarczy chcieć:)))
Witaj, kiedy o tym piszesz, wydaje się to takie proste :-) Jeśli dobrze zrozumiałem, to rozpoczęłaś od szkolenia, a potem zamówiłaś pierwszą partię towaru i zamieściłaś ten asortyment na stronie internetowej ... i niekoniecznie potrzebowałaś sklepu (półki, witryny reklamowe, itd.). W sieci jest jednak wszechobecna konkurencja, czy nie przeszkadza to w uzyskaniu odpowiedniej rentowności? Ciekaw jestem w jaki sposób nawiązujesz relacje z Klientami, czy tylko przez internet i swoją stronę www? Czy są oni potem już stałymi KLientami? Jak dostarczasz zamówione przez nich produkty? Czy może odbierają osobiście? Pozdro,m
Ja mam kampanię reklamową,dlatego jeśli dana osoba szuka pomocy,np.w odchudzaniu w wyszukiwarce to wyświetla jej się moja strona,a tam wypełnia konsultację,gdzie ja na crm-mie ją widzę i dzwonię do niej,opowiadając,np.jak ja odchudzam,a wtegy ona podejmuje decyzję,oczywiście są osoby,któe nie mają na dzień dzisiejszy finansów,aby sobie pozwolić na zakup produktów,ale po czasie i tak same dzwonią lub piszą maila do mnie.
Szkolenie nie jest obowiązkowe,ale warto pojechać co jakiś czas i porozmawiać z innymi oraz posłuchać,jakie oni mają sposoby na pozyskiwanie klientów. Są osoby,które kiedyś stosowały te produkty i wracają do nich,a nowi klienci,jeśli stosują pierwszy miesiąc i widzą,że mają opiekę z mojej strony oraz efekty ze stosowania to zamawiają następne partie,a ja wysyłam produkty przez pocztę,po czym proszę o smsa,że dotarły i dzwonię z dalszymi informacjami co do stosowania:) Mam na stronie www sklep,ale rzadko kto kupuje bezpośrednio,raczej najpierw jest kontakt tel.
witajcie..proszę o pomoc! zamierzam otworzyć mały sklepik ze zdrową żywnoscia....w formie kiosku lub malutkiego pawilonu...zamierzam dzierzawic pod sklepik grunt od miasta...jak to zalatwic? gdzie zgłosić sie aby otrzymac informacje czy wybrana lokalizacja jest wogole dostepna do ewentualnej dzierzawy...albo aby otrzymac propozycje od miasta? Intersuje mnie osiedle albo centrum gdzie funkcjouja podobne lokale np:z lodami....czy potrzebne bedzie pozwolenie budowlane jezeli nie mam zamiaru przenosic sie po 120 dniach? ewentualne koszta owej dzierzawy ? Prosze o pomoc.Z gory dziekuje:)
jak od miasta to pewnie do urzedu miasta
witajcie..proszę o pomoc! zamierzam otworzyć mały sklepik ze zdrową żywnoscia....w formie kiosku lub malutkiego pawilonu...zamierzam dzierzawic pod sklepik grunt od miasta...jak to zalatwic? gdzie zgłosić sie aby otrzymac informacje czy wybrana lokalizacja jest wogole dostepna do ewentualnej dzierzawy...albo aby otrzymac propozycje od miasta? Intersuje mnie osiedle albo centrum gdzie funkcjouja podobne lokale np:z lodami....czy potrzebne bedzie pozwolenie budowlane jezeli nie mam zamiaru przenosic sie po 120 dniach? ewentualne koszta owej dzierzawy ? Prosze o pomoc.Z gory dziekuje:)
Sklepy ze zdrową żywnością na zachodzie przeżywają bardzo duże oblężenie, myśle , że i takie oblężenie, jak i zapotrzebowanie na zdrowe i naturalne produkty będzie i u nas w niedługim czasie. Możemy to zobaczyć w różnych dyskusjach, że ludzie już mają dosyć ,,sztucznego" jedzenie. Jeżeli ktoś by chciał taki sklep otworzyć, jestem w stanie załatwić oleje spożywcze. Są to oleje szwedzkie stosowane w szpitalach w Szwecji, ponieważ nie zawierają cholesterolu, soli, białka kurzego a także glutenu, mają one smak masełka i są na prawde pyszne. Następnym olejem jakim dysponuje jest oliwa z oliwek również tej samej szwedzkiej firmy i rownież wykorzystywana w szpitalach. Mogę takie oleje załatwiać w małych butelkach o,25 jak i większych np. 5l. Posiadam również dostęp do oliwy z oliwek z prywatnych gospodarstw rolnych we Włoszech.
Sklepy ze zdrową żywnością na zachodzie przeżywają bardzo duże oblężenie, myśle , że i takie oblężenie, jak i zapotrzebowanie na zdrowe i naturalne produkty będzie i u nas w niedługim czasie. Możemy to zobaczyć w różnych dyskusjach, że ludzie już mają dosyć ,,sztucznego" jedzenie. Jeżeli ktoś by chciał taki sklep otworzyć, jestem w stanie załatwić oleje spożywcze. Są to oleje szwedzkie stosowane w szpitalach w Szwecji, ponieważ nie zawierają cholesterolu, soli, białka kurzego a także glutenu, mają one smak masełka i są na prawde pyszne. Następnym olejem jakim dysponuje jest oliwa z oliwek również tej samej szwedzkiej firmy i rownież wykorzystywana w szpitalach. Mogę takie oleje załatwiać w małych butelkach o,25 jak i większych np. 5l. Posiadam również dostęp do oliwy z oliwek z prywatnych gospodarstw rolnych we Włoszech.
Mam pytanie na wielu forach biznesowych otwiera się temat sklepu ze zdrową żywnością czy ekologiczną ale tak naprawdę mieszkam we Wrocławiu i żadnego takiego sklepu nie widziałem ani o nim nie słyszałem więc mam pytanie czy istnieją takie sklepy i jakie produkty są w nich? i skąd takie sklepy biorą swoje produkty?
Wiem że ludzie woleli by często zapłacić drożej za coś co kupują aby to się do jedzenia nadawało.
Jeśli mogę coś zasugerować, jeśli otwierałbym taki sklep to ja bym nie szukał towaru w mieście, produkty wiejskie są bardzo mile widziane. Dogadałbym się z kilkoma rolnikami że za produkcję bez nawozów i oprysków będą mieli lepsze pieniądze i pewny zbyt. Jestem pewien że nie jeden rolnik "mało rolny" (najlepiej starsi ludzie mający dużo czasu, bo oni nie uznają nawożenia i oprysków a w dodatku są bardzo dokładni ) poszli by na współpracę. Ostatni oglądałem reportaż o firmie produkującej naturalne herbaty i soki. Współpracowali właśnie z okolicznymi rolnikami (przeważnie były to starsze osoby), zapewniali im zbyt i pewne pieniądze. Herbaty i soki z roku na rok sprzedają się coraz lepiej i nawet mimo kryzysu nie odnotowali spadku sprzedaży.
Sprawdź również podobne tematy:
- Sklep ze zdrową żywnością w 40 tyś mieście
- Sklep ze zdrową żywnością + wegetariański - Sklep ze zdrową żywnością i mini catering - POMYSŁ NA BIZNES (SKLEP ZE ZDROWĄ ŻYWNOŚCIĄ) - Sprzedam internetowy sklep ze zdrową żywnością - EKO biznes, sklep z tylko zdrowa zywnoscia - Sklep ze zdrową żywnością , mięso bez chemii - Sprzedam dochodowy, internetowy sklep ze zdrową żywnością - Bar ze zdrową żywnością Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|