|
Sklep ze zdrową żywnością - strona 5 |
Sklep ze zdrową żywnością
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Moim zdaniem, tzw. swojska (zdrowa) żywność to bardzo dobry kierunek jeżeli chodzi o swój własny biznes. Jest to rynek o dużym potencjale, który złote czasy ma przed sobą. W Niemczech ten rynek wart jest około 7-10 mld euro, a u nas tylko 600 milionów złotych. Jednak ja nastawiłbym się raczej na handel internetowy (jest na forum temat o handlu spożywką przez internet, który wzbudził spore zainteresowanie). Szanse ma dobrze zaprojektowany sklep z własną bazą samochodową, który obsługiwałby sporej wielkości aglomerację. Wiadomo, na zdrową żywność stać raczej klasę średnią i wyżej, są to przeważnie młodzi i w średnim wieku ludzie, którzy nie mają na nic czasu, a są nastawieni na nowinki internetowe. A produkty to tak jak mówiła demolka 19 od rolników, bo w Polsce nie ma zorganizowanych grup producenckich jeżeli chodzi o spożywkę, a zwłaszcza zdrową (przynajmniej ja takiej nie znalazłem).
Witam, od kilku dni chodzi mi po głowie sklep tylko i wyłącznie z żywnoscią ekologiczną. Ostatnimi czasy zdrowe odżywanie jest " modne" a ponadto ludzie są coraz bardziej świadomi że to jest jednak ważna sprawa, co sądzicie na ten temat ??
Witam!
Widziałam już kilka postów o podobnym temacie, ale niestety w żadnym z nich nie znalazłam odpowiedzi na moje pytania:( Przymierzam się do otworzenia sklepu który oferowałby produkty tylko z pewnych źródeł. Warzywa, owoce, jaja, makarony, mięsa, wędliny itp..Sklep reklamowałby się ulotkami itp. Miejsce na dużym osiedlu z szansą powodzenia. W grę wchodzi tylko wynajem. Proszę o informację na priv, gdzie znajdę dostawców takich bio, ekologicznych produktów w Polsce, ponieważ w internecie nie udało mi się nic konkretnego znaleźć, Będę bardzo wdzięczna za pomoc! Jak myślicie na jaki kapitał początkowy powinnam się nastawić. Jakie są wymogi...o ile są jakieś dla takich sprzedawców. Co z certyfikatem? Jak je zdobyć? Będę wdzięczna za każdą informację, bo czas leci:) Z czasem jak interes zaczął by kwitnąć, biorę pod uwagę również sprzedaż internetową:)
Mnie też się wydaje, że sklep ze zdrową żywnością i to jeszcze internetowy może się sprawdzić i przyjąć. Od pewnego czasu zdrowe odżywianie stało się modne. Mieszkam w dużym mieście, ale o tak ciężko jest znaleźć stacjonarne sklepy ze zdrową żywnością. Jest ich tyle co kot napłakał. Wiem, że na terenie Warszawy działa sklep a. pl, który ma w swoim asortymencie zdrową żywność. I z tego co wiem cieszy się dość dużym zainteresowaniem. Mam nadzieję, że tego będzie więcej tego typu sklepów.
Witam dla osób zainteresowanych zdrową żywnością chciał bym zaoferować jaja przepiórcze z mojej hodowli. Jaja są wysyłane bezpośrednio od producenta wraz z faktura na życzenie klienta.
http://allegro.pl/item1098234578_jaja_p ... iorki.html Zapraszam do stałej współpracy.
Witam Serdecznie.
Ja juz prowadze taki sklep lub podobny nie wiem co dokałdnie zamierzasz tam miec w miescie 40 tysiecznym przy dwóch juz sklepach zielarsko medycznych i powiem Ci ze nie jest źle wiec na Twoim miejscu smiałobym próbował. Najwazniejszy oczywiscie marketing bez reklamy w dzisiajszych czasach Cie niema i nie załuj na to bo to Ci na prawde wyjdzie na dobre. Co do uprawnien to musi Ci SANEPID oderbac i wyrazic zgode na sprzedaz danych produktów zalezy co chcesz produkty B/G B/C PKU BIO suplementy diety i inne niemozesz leków i ziół sprzedawac !! POZDRAWIAM !! wiecej info jak co pw !
Witam, jestem zainteresowany otwarciem sklepu ze zrową eokologiczną zywnoscia w moim rodzinnym 20tys miescie. Z tego co sie orientuje, nie ma takiego skepu w okolicy, wiec konkurencjii praktycnie nie ma. Domyslam sie ze na forum jest wiele postow podobnych do mojego, ale chcial bym zeby ktos ocenil moj pomysl pod kazdym kątem. Zdaje sobie sprawe z tego, ze taka zywnosc jest drozsza od przecietnej, wiec nie kazdego bedzie stac na wielkie zakupy. Ale takie produkty ciesza sie coraz wiekszym zainteresowaniem, na forum widzialem wiele postow na temat internetowych sklepow, natomiast ja chcial bym otworzyc "tradycyjny" sklep, gdzie klient moze wejsc rozejzec sie, ewentualnie sprobowac niektorych produktow, (taca do degustacjii) i byc obslugiwanym przez mila ( co nie zawsze latwo spotkac w polskich sklepach) obsluge. Myslalem tez o regionalnych akcentach w tym sklepie, np smalec domowej roboty, wedliny. Wszystko robione wedlug tradycyjnych, czasem rodzinnych przepisow, zadna masowka. Ale wracajac do glownego watku, orientuje sie ktos czy sa w polsce jakies hurtownie gdzie mozna sie zaopatrywac w towar do takich sklepow. Ile pieniedzy potrzeba na rozkrecenie, jakie sa szanse na uzyskanie dotacjii np z UP. Jestem mloda osoba, posiadam na chwile obecna 30tys zl. NIe mialem nigdy wczesniej zadnej dzialalnosci zarejestrowanaj na siebie wiec mysle ze mogl bym dostac dodatkowo 18tys z UP. czy kapital 50 tys byl by wystarczajacy?? Wolal bym na poczatek nie pakowac sie w kredyty. I jakie sa wymagania sanepidu.
Prosze o ocene tego co napisalem, a jesli cos istotnego przeoczylem, postaram sie dopisac :)
Sprawdź również podobne tematy:
- Sklep ze zdrową żywnością w 40 tyś mieście
- Sklep ze zdrową żywnością + wegetariański - Sklep ze zdrową żywnością i mini catering - POMYSŁ NA BIZNES (SKLEP ZE ZDROWĄ ŻYWNOŚCIĄ) - Sprzedam internetowy sklep ze zdrową żywnością - EKO biznes, sklep z tylko zdrowa zywnoscia - Sklep ze zdrową żywnością , mięso bez chemii - Sprzedam dochodowy, internetowy sklep ze zdrową żywnością - Bar ze zdrową żywnością Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|