Witam serdecznie,
W internecie pojawia się rocznie kilka tysięcy jednakowych sklepów internetowych, mniejsza część z nich przetrwa, większa upadnie.
Co rozumiem przez jednakowych, poniżej.
Aby przyciągnąć Klienta, trzeba go czymś zainteresować, nie wystarczy już sama cena, ale także pewien bajer. Gdy szukam czegoś po Internecie, nie kieruję się ceną że tutaj jest taniej o 3 zł, a tam drożej o 3 zł, tylko biorę pod uwagę wygląd i funkcjonalność sklepu w rozumieniu świadczy to o profesjonalizmie firmy. (chociaż nie zawsze, ale to już nie moja sprawa).
Od kilku miesięcy chodzi mi po głowie pomysł stworzenia systemu trójwymiarowych sklepów internetowych i witryn firmowych.
Na przykładzie firmy: jak można zainteresować Odbiorcę produktem czy usługą, poprzez jej dobre zaprezentowanie. A wykorzystując trójwymiarowy sklep czy stronę, nie będzie z tym najmniejszego problemu.
Nie będę opisywał szczegółowo pomysłu, mam nadzieję że nie będzie problemu ze zrozumieniem mojego pomysłu.
Czy koszty uruchomienia takiego sklepu będą duże:
Nie, system ten będzie kosztował tyle ile mniej więcej kosztuje profesjonalny i dobrze rozbudowany sklep (pisany od podstaw), a nawet mniej. Koszt oscylować będzie w granicach od 800 do 6000 złotych za najdroższą wersję.
Co myślicie o tym pomyśle, może szalony i głupi, w końcu jeszcze czegoś takiego nie widziałem, może jest, ale o tym nie wiem.
Krótko jeszcze na temat jak by to wyglądało:
Użytkownik wpisuje adres strony www.nazwastrony.pl widzi załóżmy ciemną, animowaną, trójwymiarową stronę, gdzie jest proszony o podanie swojego imienia (nie koniecznie). Po wejściu do sklepu widzi wszystkie dostępne produkty, w przypadku np. księgarni możliwość przeczytania przykładowego rozdziału, funkcjonalność niczym nie będzie się różniła od obecnych sklepów.
Jednym z plusów, będzie na pewno rzeczywista pomoc w sklepie o ile sklep, będzie prowadzić coś takiego, ale tego już nie będę opisywał.
Nie jestem w 100% przekonany, czy to dobry pomysł.
Proszę o komentarze, pozdrawiam