Witam serdecznie :)
Chciałbym zasięgnąć waszej opinii na temat mojego pomysłu, wszelkie uwagi (pozytywne jak i negatywne) mile widziane.
A mianowicie dzisiaj znalazłem na allegro ofertę sprzedaży skrzynek reklamowych na wizytówki :
Aukcja na allegro: SKRZYNKI REKLAMOWE NA WIZYTÓWKI. POMYSL NA BIZNES ( jako nowy użytkownik forum nie mogę wklejać linków :( )
Wydaje mi się to całkiem ciekawe i przede wszystkim innowacyjne (ja przynajmniej się z czymś takim nie spotkałem) ; Koszt zakupu 5 skrzynek to 1000-1500 zł (czyli nie tak strasznie)
Umieściłbym takie skrzynki w ruchliwych miejscach mojego miasta (200 tys. mieszkańców) typu urzędy, biurowce itp. (mam kontakty w wielu instytucjach, także raczej nie płaciłbym czynszu :)
W skrzynce byłoby miejsce dla przedstawicieli różnych branż (lekarze, prawnicy, budowlańcy, radio TAXI itp.)
Osoba która chciałaby uzyskać kontakt do fachowca z danej branży mogłaby gratisowo wyciągnąć sobie wizytówkę od interesującego go oferenta.
Każda skrzynka mieści 16 rodzajów wizytówek i za każdą przegródkę "kasowałbym" ok. 30 zł / netto (wydaje mi się, że nie jest to tak dużo) + 100 zł jeśli ktoś chciałby umieścić reklamę nad skrzynką (nazywa się to chyba "topik")
Jeśli udałoby mi się zapełnić wszystkie przegródki w 5 skrzynkach zarobiłbym ok. 2900 zł
Skrzynki uzupełniałbym raz w tygodniu, a więc pracy praktycznie zero :)
Nadmienię tylko, iż byłaby to moja dodatkowa działalność, także odpadają koszty ( ZUS, księgowa itp.).
Bardzo proszę o opinie, sugestie, podpowiedzi, uwagi :))))