|
|
Skup bialego szkla |
Skup bialego szkla
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
zastanawiam sie ostatnio czy mozna zarobic na bialym szkle.wiem ze chuty skupuja taki material i ze musi on pochodzic z opakowac spozywczych.tj butelki sloiki.mam duza rodzine.mieszkamy niedaleko od siebie.zauwazylem ze takich szklanych opakowan jest troche.gdybym tak zbieral od nich ten material.ale ile placa za takie szklo?uwazacie ze dalo by sie otworzyc taki skop?
Hmm...
Pomysł ciekawy - nie wiem ile płacą, ale domyślam się że niewiele bo zauważyłem że 3 okoliczne skupy słomów skupują stal, miedź, mosiądz, aluminium, plastikowe butelki, puszki, znal, ocynk, papier itd ale szkło kiedyś skupowali ale już nie skupują... dobże się zastanów nad szkłem bo to może nie być opłacalne, ale za to napewno się opłaca otworzyć skup złomu! w zeszłym roku coś mi się kojaży że kilogram miedzi kosztował poniżej 8 zł, a teraz od 17 do 19!
a ja sadze ze skup szkła to dobry pomysł.oczywiście nie mam na myśli tutaj aby sie za to utrzymac ale....u mnie w domu na przykład sortuje smieci i białe szkło odkładam do osobnych worków...to mi wiele czasu nie zajmuje a jak się tego duzo nazbiera to postaram sie to gdzieś upchnąć do jakiegos skupu.Mam przynajmniej satysakcje ze przez recykling pomoge troszki srodowisku!!!!
Witam
Szkło bezbarwne 0.08zł/kg Szkło kolorowe 0,05zł/kg Pozdrawiam
Więc mało opłacalne...
Złom od 0,55zł do 0,65zł Miedż 17zł-19zł Puszki, Znal 3,5zł- 4,20zł Takie ceny w okolicznym skupie ... huta pewniew jeszcze węcej ...
Tylko zeby miec skup zlomu trzeba miec rozne pozwolenia a jest z tym ciezko po pierwsze bedziesz musial miec zbyt a do chuty nie jest tak latwo sie dostac moj kolega ma skup zlomu i troche mi o tym opowiadal ale jesli masz dobra lokalizacje tzn zeby w poblizu nie bylo zadnych skupow bo ze starymi niemasz szans tam sa uklady o ktorych my niewiemy i zawsze maga wieksza cene dac za zlom a ty jesli postawic kolo nich to nikt do Ciebie nie przyjedzie chyba zebys mial leprze ceny a to chyba jest watpliwe pozdrwiam
Przepraszam za mały offtop, ale w Mozilli i chyba najnowszym Internet Explorer jest taka fajna opcja podkreślania błędów. Ludzie, szanujmy się nawzajem i piszmy poprawną polszczyzną, z naszymi pięknymi polskimi znakami (o interpunkcji już nie wspomnę...)
...karty są już rozdane w szkle. Jak nie masz sporej kasy to nie zaczynaj. Akurat stłuczka szklana jest bardzo ważna dla procesu produkcji w hucie bowiem dodana do wsadu obniża temperaturę na piecu co redukuje koszty gazu. Rzutuje to wszystko na odpowiednią cenę danego wyrobu (butelki, słoika, szyby itp...) Narra
Witam,
czy ktos moze podpowiedziec adresy skupu szkla plaskiego tzn. szyby? Najchetniej mazowieckie ale moze byc i cala Polska. Z gory dziękuje.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Skup bialego szkla": - Wyroby ze szkla - Wyrob ze szkla - Witraze ozdoby ze szkla - Certyfikat szkla i ceramiki - Poszukiwany producent szkla,fabryka - Poszukuje producenta szkla laboratoryjnego
• Strona 1 z 1
|
|