|
Skup makulatury |
Skup makulatury
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam, moj pomysł to skup makulatury, mam niedaleko siebie bardzo duzy skup gdzie ceny makulatury są dość wysokie, pomyślałem że mógł bym podpisać umowy z uczelniami, biurowcami itp. że odbieram od nich makulature (dzwonią jak maja tego wiekszą ilość) i sprzedawać hurtem. Problem jest tylko taki, że musiał bym płacić za odbieranie towaru (fakt ze mniej niż ja bym za to dostał) jednak wyjście "na swoje" graniczy z cudem przy tak małych kwotach. I teraz pytanie: czy unia dofinansowywuje take firmy? i czy da rade w ogóle zarobić na takim interesie, a jak tak, to w jaki sposób, bo po opłaceniu kosztów paliwa, całego transportu wychodzi się na zero :S
Przerabiaj samemu tą makulature np na papier toaletowy... maszyny sa na allegro
jak juz sam zauwazyles wychodzisz na "zero" wiec pomysl raczej marny tymbardziej ze zusik spac nie zamierza wiec dochodzi jeszcze koszt prowadzenia dzialalnosci. Ale pomysl jak mozna zmniejszyc koszty skupu. Napisales szkoly- dobrze, teraz pomysl czy placic im musisz w pln czy np bardziej oplacalna bedzie nowa drukarka dla pracowni informatycznej, albo np. tusze do drukarek(tutaj mozesz troche kasy utopic w faktury). Poszukaj ludzi ktorzy za flaszke nawet czolg by Ci przytaszczyli wiec papierki problemem dla nich nie beda. Mozliwe rowniez ze cos z unii mozna na to dostac ale sam sie w tym nie orientuje wiec nie chce wprowadzac w blad. pozdrawiam
zapomniałeś dodać kosztów takich jak: prasa/belownica, pracownicy, auto, magazyn, waga najazdowa itp. to tak na sam początek. Nie wspominam tutaj o kosztach typu prąd, zus itp. bo to jest oczywiste. Przelicz sobie ile musiałbyś zebrać tej makulatury i sprzedać, żeby zarobić na same koszty. Na dofinansowanie z unii bym nie liczył. Żeby papiernia była zainteresowana zakupem makulatury od Ciebie to muszą być ilości. Na dzień dzisiejszy cena makulatury spada, ale jakbyś miał już jakieś rozsądne ilości transportowe 20-22 tony to daj znać.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Skup makulatury": - Skup makulatury - SKUP MAKULATURY - Skup złomu, makulatury etc. - SKUP MAKULATURY,PUSZEK - Odbiór i skup makulatury u klienta
• Strona 1 z 1
|
|