|
Skup odpadów masarniczych |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam wszystkich,od niedawna zastanawiam się dość poważnie nad prowadzeniem a raczej pośredniczeniem w skupie i sprzedaży takich odpadów masarniczych jak tłuszcze , skóry i uszy ( wszystko wieprzowe ),wiem że na kaszubach to funkcjonuje ,znam jakie są tam ceny,a w mojej okolicy czyli Szczecin - Koszalin-Gorzów nie mogę znaleźć skupu który zajmuje się odbiorem ww. odpadów.Czy ktoś jest w stanie mi pomóc z namiarem na taki punkt w regionach podanych wyżej,z góry dziękuję iczekam na pomoc.[/b]
to ,oprócz miejsca składowania, skupu, musisz spełniać wymogi HACCP, a to jest cholernie trudne i kosztowne.Cały czas użerasz się z weterynarią i innymi kontrolami.Jeśli chodzi o pośrednictwo to tylko chcesz odbierać z ubojni, masarni i odwozić do własciwego skupu?Tak to planujesz?
Tak właśnie planuje,czyli odbierać od masarni,ubojni itp. a oddawać do skupu,jest tylko jeden problem który mnie martwi po za wymogami HACCP,brak informacji na temat skupu tego typu w mojej okolicy,bo wożenie w odległości większej niż 150 km mija się z celem,będe wdzięczny za każdą informację na temat tego typu skupu.
nie wiem czy wiecie ale z takich tłuszczów również da się robić biodiesel i możliwe że to wychodzi taniej jak z oleju roślinnego, trzeba tylko mieć odpowiednią technologię produkcji
Do Apinnouser , czy masz może jakieś szersze info do poruszonego przez ciebi etematu,może jakieś linki...itp.Z góry dzięki
Niestety sam nic nie posiadam więcej na ten temat, na allegro kiedyś widziałem aukcje gdzie gość pisał że ma taką technologie do sprzedania, jak poszukasz po necie to może coś znadziesz bo czytałem kilkakrotnie że jest to możliwe ale chyba nie nadaje sie zbytnio na zimębo taki biodiesel zimą zapcha filtry, swoją drogą ciekawe jaki zapach mają spaliny ? może taki jak grill :)
|
|