|
SKUP PALET - strona 3 |
SKUP PALET
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
tomek xx - albo macie szefa ktory nie skapi na Was kasy, albo jestescie strasznie slabi fizycznie.. Powaznie ladujecie naczepe w 5ciu?? Ile Wam to zajmuje?
Witam.
Po ile aktualnie są skupywane Europalety I? Pozdrawiam
proszę o kontakt osoby która sie na tym zna, chciałbym zadać kilka pytań,
jak wygląda kwestia rozliczania vatu przy hadlu paletami? przeciez skupujac palety nie dostajemy na nie faktury.. czy jest vat naliczany na zakup...??
moze kogos to zainteresuje ...... w Norwegii placi sie na skupie za palete euro 42zl
pozdrawiam
Grzeg1976 - skąd taka informacja o tej cenie 42 zł ? możesz mi to jakoś przybliżyć bo coś mi się wierzyć nie chce :)
Witam jestem zainteresowany skupem i handlem palet proszę o kontakt osoby które mogły by się podzielić wiedzą w tym temacie.
Z góry dziękuje
Witam
Jestem w branży paletowej 10 lat. W czasie kryzysu upadło ok. 40% małych i średnich firm paletowych . Głównym powodem były płatności ,a raczej totalny ich brak . Zmniejszające się marże oraz brak płynności finansowej wykończyło dużo przedsiębiorców. Chcąc założyć skup palet (mały) potrzeba min. 50000 do obrotu i dużo szczęścia ,żeby nie trafić na "trefnego" odbiorcę na początku.Marże średnio od 3-7 zł na palecie . Średni skup w miesiącu 1-3 tys palet , w bardzo dobrym punkcie może być do 5 tys. Z dokumentacją jest tak ,że ewidencjonuje sie zakup na dowodzie wewnętrznym zakupu ( dobrze mieć "podkładkę" z swojego urzędu skarbowego-interpretację) Sprzedaż na normalnych zasadach VAT.Można też się zająć obsługą np. centrum logistycznego dużej firmy.Pozyskujemy tam palety do naprawy i dalszej odsprzedaży ,możemy zająć się naprawą na zlecenie palet EURO (wymagana licencja) Start w obecnej sytuacji rynkowej nie jest łatwy. Firmy ,które dadzą sobie radę w obecnej sytuacji ,mają duże szanse na rozwój po zakończeniu kryzysu ??? Życzę wszystkim powodzenia
Przeczytaj również posty podobne do tematu "SKUP PALET - strona 3": - skup palet - skup i sprzedaz palet - Skup Palet Euro - SKUP PALET czy ten biznes upadł? - Mały biznes- skup palet
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
|
|