mam pytanie czy ktos ma o tym jakies pojecie jesli tak to prosze pisac
czy to jest oplacalne i czy trzeba miec jakies zezwolenia
pozdrawiam
|
SKUP PALET |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
mam pytanie czy ktos ma o tym jakies pojecie jesli tak to prosze pisac
czy to jest oplacalne i czy trzeba miec jakies zezwolenia pozdrawiam
no wiec przede wszytskim duzy teren na magazynowanie tego
jest z tego dobry interes z tym ze osoba na skupie musi byc odpowiedzialna i uczciwa silna poniewaz waga takich palet to nawet do 35 kg co jakis czas jesli firma bedzie dobrze rozreklamowana to nawet jeden zaladunek calego tira ( 840 palet ) w ciagu tygodnia ( przy tym juz potzreba 5 ludzi kazdy zawola po 80 zl za zaladunek ) palety przywozi tobie klient dlaej ty ustalasz co znimi robisz czy je bierzesz i za ile tak zeby klient byl zadowolony a przewaznie sa bo nie chce im sie jezdzic i sa zadowoleni z optymalnych cen, nieraz zdarzalo sie ze przyjechali z paletami 5 sztuk po 4 zl za jedna musisz dac taka cene ze wiesz ze sprzedasz conajmniej z zyskiem 3 zl za palete przy skupie malo sie klienci targują przy kupnie wiecej na takim paletowisku poswiecasz miejsce na palety uszkodzone ( te rowniez skupujesz za grosze ) i w miedzy czasie naprawiasz czyli zbijasz i sprzedajesz wiec jest to niezly interes z tym ze ciezki to raz a dwa warto zainwestowac w paleciaka do przewozenia to podstawa, potrzebny Tobie duzy teren no i jesli masz to wozek widlowy ale niekoniecznie bo my sobie radzilismy w 5 recznie wg mnie jesli dobrze pomyslec w dobrym miejscu to warto naprawde
A komu to dalej się odsprzedaje? Sąjakieś duże firmy co skupia wszytsko jak leci po dobrej cenie?
Palety powinny być przechowywane pod wiatą, żeby nie namokły, namoknięte palety nie mogą być używane np. przy produkcji towarów np. spożywczych.
Czy przypadkiem na naprawę palet nie potrzebna jest licencja Epala?
tak epal mav i pkp napewno ale chodzi o naprawe palet jednorazowych
odkupuja klienci indywidualni a jesli chcesz skupowac firmom dalej to przede wszystkim musisz sie zorietowac w cenach
o jaki naprawianiu mówicie palet przeciesz wystarczy gwóżć i młotek i zbić oderwane deske i na to jest potrzeba licencja epal?? czy zle to rozumiem?? a komu można odsprzedać palety jednorazowe?? w mojej okolicy takie palety dostają za darmo ( lub za grosze) i palą nimi w piecu
Znaczy to jest tak: palety muszą być produkowane na licencji, w Polsce certyfikuje to Epal (kiedyś PKP) - chodzi tu np. o paletę Euro, i każda paleta ma blaszkę certyfikującą i oznakowanie. Nie jest tak łatwo z tym gwózdkiem i młotkiem, bo palety muszą wytrzymywać konkretne obciążenia, a ktoś za to odpowiedzialność musi wziąć.
A co to są palety jednorazowe? nie spotkałem się do tej pory?
jednorazowe to takie ktorych ksztalt wskazuje na euro ale nieraz maja ciensze klocki lub deski
poprostu palety zbite z desek przypominakjace kszatltem palete euro ale bez zadnych parametrow wskazujacych na wytrzymylosc takiej palety itp
witam jeżeli ktoś chce pogadać o paletach zapraszam do pisania na mój emil st.nachman.gmail.com prowadzę 3 skupy palet
Sa i tacy ktorzy skupuja palety jednorazowe zalezy w jakim stanie czy nowe czy uzywane cz uszkodzone poszczegolne osoby ale oplaca sie sprzedawac duze ilosci.ja niedlugo moze bede handlowac nowymi pozdrawiam Marzena
jaka jest cena nowych palet oznakowanych typu euro w UE?
tego nie wiem dokladnie ale wiem ze w makro jesli klient kupuje towar wraz za paleta euro placi dodatkowo 20 zl
Pewnie że jest opłacalne pod warunkiem że masz plac w okolicy drogi krajowej sam bym sie wziął ze to gdybym taki plac posiadał.Pisz na maila to podpowiem co nieco:)
ad.skup palet na twój meil jest zly .kurcze równiez interesuje mnie ten pomysl czy móglby ktos podpowiedziec jakie pierwsze kroki wykonac ,jaki wklad trzeba miec na poczatek itd .prosze pisac na meila maciekj20@o2.pl lub na forum .z góry dzieki
W jakiej cenie są nowe nieoznakowane palety tupu euro w UE i jak jest z ich zbytem na rynakch zachodnich?
|
|