Co myślicie o skupowaniu Złota i Srebra??
Zebranie większej ilośći i sprzedaż z zyskiem :)
Może ktos wie jak to prawnie wygląda??
Pozdrawia
|
Skup Srebra i Złota?? |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Co myślicie o skupowaniu Złota i Srebra??
Zebranie większej ilośći i sprzedaż z zyskiem :) Może ktos wie jak to prawnie wygląda?? Pozdrawia
Witam
Jeżeli masz odpowiednie pieniądze do zainwestowania to nigdy nie stracisz na tym interesie. Złoto od x-lat tylko drożeje mozna to sprawdzić na giełdach,poza niewielkimi wachaniami. Jeżeli masz sporą kase to do dzieła Pozdrawiam
Rozumiem co chcesz mu przekazać, ale jednocześnie apeluję: Nie mówmy o jakichkolwiek interesach bez ryzyka. Zgadzam się: złoto, srebro, platyna i diamenty są świetną formą ochrony kapitału przed ekspansją monetarną (prościej: zorganizowanym fałszerstwem pieniądza) w wykonaniu rządów. Ale PRZENIGDY nie powiem że jest to zysk bez ryzyka. Co do prawa, to wolno Ci to robić zarówno w formie realnej (namacalny kruszec - uważaj wtedy aby nie stać się nieświadomie paserem np. skradzionych monet), jak i na rynkach światowych handlując kontraktami (tzw. transakcje wirtualne). Są pewne regulacje jeśli chodzi o szczegóły, ale wszystko jest do załatwienia;) pozdrawiam Karol Szczepański ProLans Investments Panie KAROLU
Niejestem mocny w metalach szlachetnych ,może to (nigdy nie stracisz ) jest za mocne ale troszkę przeglondam giełdy (chyba pana fach) i od 2000 roku tylko wzrost i z tego co wiem to światowi analitycy przewidują dalsze wzrosty cen kruszców (może się mylę) . A co do nieświadomego paserstwa-myślę że to by był skup uszkodzonych wyrobów rzemieśniczych , a co za tym idzie-przy każdej transakcji jest umowa kupna zabezpieczająca właśnie przed paserką spisywana z dow.osobistego z własnoręcznym podpisem.Co do np.monet to ich wartość jest zawsze owiele większa niż cena za wage danego metalu szlachetnego (nawet nowe monety) i chyba żaden złodziej by z większego zarobku nie zrezygnował. pozdrawiam
Pokój amigo;) Nie chciałem żeby wyglądało to na napinanie się czy coś w tym rodzaju. Miałem na myśli to, że jeśli gość pootwiera długie pozycje na wysokiej dźwigni finansowej, to wahnięcie w dół które jest niezauważalne na np. wykresach tygodniowych, może go zmyć z rynku (jeśli handlujesz kontraktami na te metale, to zazwyczaj wartość surowca na który kontrakt opiewa, jest o wiele wyższa niż wniesiony depozyt - gość inwestuje np. 10k $, ale jego kontrakty będą warte np. 100k $). Tak, zgadza się, analitycy przewidują dalszy wzrost cen metali szlachetnych - jeden z nielicznych momentów kiedy jestem skłonny się z nimi zgodzić;) A co do wspomnianego paserstwa, to chodziło mi o to, że jeśli kradziony towar znajdzie się w firmie kolegi, to nawet pomijając ewentualne sankcje karne, może on po prostu przepaść:) pozdrawiam:)
|
|