|
Skup złomu i metali kolorowych - strona 2 |
Skup złomu i metali kolorowych
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
To zależy wyłącznie od ciebie i tych z kim masz umowę na odbiór.
Mylisz tematy :-) ja zajmuje się wiklina od dziecka więc jej nie poszukuje :-) a temat stali i rozbiorek trafiłem przypadkowo pozatym nie jest to tylko stal ale też gruz drewno itp.
ale i tak nie wierzę żę obracasz kapitałem ~240000 miesięcznie:)
Witam .Właśnie kończę zbieranie pozwoleń jakie są wymagane do otwarcia małego punktu skupu złomu.Temat zakładania skupu złomu pojawia się bardzo często więc można wyszukać odpowiednie wiadomości ,ale nie tu .Tu to same bzdury piszecie i zielonego pojęcia nie macie o handlu złomem .W moim przypadku zbieranie pełnej dokumentacji zajeło pół roku.Żeby było trudniej to wystarałem się jeszcze o dofinansowanie z Urzędu Pracy na rozpoczęcie działalności.Proponuję zacząć od poznania rodzajów złomu ,jego klasyfikowania i odpowiedniej dokumentacji w zbieraniu i przekazywaniu odpadów. Jeśli to opanujecie to odpowiedni teren . To że jet już skład węgla to nic nie znaczy ,złom podlega pod działalność uciążliwą mogącą znacząco wpływać na środowisko, a to już kłopot. Zweryfikować zasób swojego portfela bo kwota 10.000 zł to za mało.Ja razem z dotacją miałem 70.000zł i to nie wiem czy starczy, a mam całkiem dobre układy z dużym odbiorcą złomu.Odnośnie sprzedaży złomu ,aby móc nim legalnie handlować i uzyskać odpowiednie ceny to trzeba mieć legalny skup a takich w moim rejonie mało.Jeśli jest ktoś zainteresowany szczegółami to odpowiem w miarę swoich możliwości i doświadczenia .Pozdrawiam.
witaj roman36l
mam prosbe jakbys mi krokami opisał jakie urzedy odwiedzałes po kolei.bo z Ug odsyłaja mnie do starostwa i spowrotem
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Skup złomu i metali kolorowych - strona 2": - Poszukuję odbiorców złomu żelaznego i metali kolorowych - Potrzebuje biznes planu skupu złomu i metali kolorowych.. - SKUP ZŁOMU,MET KOLOROWYCH ITP - Skup metali kolorowych - Skup metali kolorowych
• Strona 2 z 2 • 1, 2
|
|