|
Skuteczna promocja firmy |
Skuteczna promocja firmy
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Marketing i Reklama
Autor
Wiadomość
Cześć. Szukam skutecznych sposób na wypromowanie mojej skromnej firmowej stronki. Do jaki baz stron najlepiej uderzac? Poradzcie, prosze bo ja tak slabo raczej się orientuje.
a do jakich tylko znajdziesz.
No jakieś darmowe katalogi ogólne i jakieś serwisy branżowe.
Twórz treść, to google łatwiej Cię wyłapie i będziesz w wyszukiwarce, to na dłuższą metę najlepsza "reklama" :)
Nie używaj spamowego(np SWL) dodawania linków bo twoja strona zostanie zbanowana.
Jak sam dziennie dodajesz do 100-200 katalogów to nie będzie żadnego problemu .
Wow, 100-200 dziennie ? Myślałąm że już połowa tego moze zaszkodzić
Nic się nie powinno stać dopóki się z automatów nie korzysta .
tez słyszałam że takie masowe dodawanie linkow nawet "ręczne" nie daje korzyści... można dostac bana.
No to dajmy konkurencji 100 tyś linków i polecą :D
Jeśli tak łatwo można by bana dostać to byłby to świetny sposób na konkurencję. Na pierwsze wyniki można poczekać nawet 3 miesiące zanim strona zacznie iść do góry. I nikt nie wie w jaki sposób się to dzieje dokładnie w google.
Właśnie, to jest największa kapa, że tak naprawdę nikt nie wie dokładnie co i jak :) Choć tak jak mówisz gdyby by było wiadomo, to ludzie przeciwko konkurencji by wykorzystywali a to już nieładnie :)
nie dość że nic dokładnie i na 100% nie jest pewne to google dodatkowo się co i rusz wycfania na różne zabiegi pozycjonerskie. Trzeba być w temacie i mieć oczy i uszy otwarte.
Może zwyczajnie skontaktuj się z osobami, które mogą się zainteresować Twoją stroną.
Pozycjonowanie to jedno Marketing bezpośredni drugie Reklama, dobry produkt, usługa, komunikacja z klientem, ew. promocje Dodawanie strony do katalogów seo dużo Ci nie da - może poza tym, że trochę zniszczy Ci wyniki w googlu (zamiast strony głównej pojawiać się będą katalogi - a nikt nie lubi takich stron czytać) To moje osobiste zdanie. Pozdrawiam blog.adadio
Drugi post na forum i pytanie podobne...
Są systemy, które gwarantują względnie wysoką skuteczność oczywiście w odniesieniu do normalnych fraz - nie mam na myśli ciężkich fraz "słoni" - i są skuteczne w przeciwieństwie do SWL, którego stosowanie rzeczywiście grozi banem lub filtrem. Mam zaprzyjaźnioną firmę pozycjonerską z dużym doświadczeniem na koncie, która zrobiła mi już kilka dobrych wyników - daj namiar na stronę a podrzucę im i przygotują Ci konkretną ofertę o ile nie będą to rzeczy w mojej branży bo po co im pchać konkurencję w ręce? :)) Robią też adwordsy, fejsa, i inne rzeczy związane z reklamą w necie.
Warto ukłonić się w stronę drukarni, w celu uzyskania informacji o ulotkach, plakatach. Resztę drukarnia zrobi za Ciebie. Pomoże dobrać odpowiednie ulotki, dopracuje szczegóły i na życzenie zrobi projekt. Warto popytać. Pozdrawiam
teksty SEO w znacznym stopniu poprawiają pozycję strony w wyszukiwarce. Warto więc zastanowić się także nad tym rozwiązaniem.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Skuteczna promocja firmy": - Skuteczna promocja strony - SKUTECZNA PROMOCJA, czyli BRANDing: - SKUTECZNA REKLAMA INTERNETOWA - PROMOCJA ! - SKUTECZNA REKLAMA INTERNETOWA - PROMOCJA - Pomysły na promocję firmy i skuteczną rywalizację na rynku.
• Strona 1 z 1
|
|