|
Skuteczne domowe pozycjonowanie |
Skuteczne domowe pozycjonowanie
Biznes Forum
‹ E-Biznes
‹ Reklama w internecie
Autor
Wiadomość
Witam. Planuje zalozenie firmy w ktorej bym sprzedawal przez internet. Na pewno ktorys z uzytkownikow taki sklep ma albo cos wie przynajmniej o pozycjonowaniu... Dlatego z poczatku chcialbym postawic na moja wlasne kampanie reklamowa i wlasny sposob na podskoczenie w pozycjonowaniu tylko nie mam pojecia od czego to jest zalezne... Poczytalem troche ale nadal nic :) dlatego mam pytanie od czego to zalezy jak mozna to poprawic? Jako ze mam malo na start to nie stac mnie raczej na zadna firme sie tym zajmujacym dlatego musze to zrobic metodami domowymi :) Pozdrawiam :)
Witam,
Jeżeli chodzi o kwestię pozycjonowania polecam zlecić to firmie, która ma na ten temat pojęcie. Dzięki temu zyskasz czas ( który możesz przeznaczyć na inne działania promocyjne) oraz będziesz otrzymywał co miesiąc raporty związane z wynikami wyszukiwania twojej strony w wyszukiwarkach tj google oraz katalogach stron www ( onet.pl, interia.pl , www.wp.pl ). Jest to bardzo pomocne, ponieważ będziesz w stanie zweryfikować informację o tym czy np. zainteresowanie twoją witryną rośnie - spada. Pozdrawiam Kamil -- www.mikroagencja.pl
Kampanie reklamową przygotuję za darmo, o pozycjonowaniu domowymi metodami znajdziesz na http://sediki.klubzixo.pl/seo , o kampaniach adwords na http://sediki.klubzixo.pl/g3 , Twoją stronę mogę sam pozycjonować tylko daj znać na jakie frazy i adres strony.
na początek polecam artykuł - http://www.web-marketing.pl/pozycjonowanie-stron/ (blisko 4 lata ma ten art ale jest ciągle bardzo aktualny) oraz forum - http://forum.optymalizacja.com Powodzenia i wytrwałości w prowadzeniu firmy :) Pozdrawiam -------------------------------- Wojciech Skarbek www.seolider.pl
Witam,
Jak chodzi o pozycjonowanie to myślę, że warto temat podjąć samemu, ale trzeba liczyć się z tym, że na początku będzie szło bardzo ciężko i zawsze istnieje ryzyko wpędzenia domeny w filtr lub bana. Kampanię reklamową w Google, jeśli zależy ci na kosztach, przeprowadzisz tanio bez większych problemów. Ale podstawą w działaniach jest wiedza. Więc zanim podejmiesz się jakichkolwiek kroków polecam zagłębić się w lekturę jaką podali poprzednicy. Nikt nie mówi, że pozycjonowanie czy kampanie Adwords są trudne do przeprowadzenia we własnym zakresie niemniej jednak specjaliści posiadający doświadczenie w tych dziedzinach robią to szybciej, skuteczniej, pewniej i taniej. Tak więc wybór pozostaje już Tobie. ------------------------------ Pozdrawiam, Paulina Niżankowska www.adseo.pl
Jeśli chodzi o AdWords to polecam - http://www.ittechnology.us/kurs-adwords/ trochę ponad 300 stron ale warto:)
1. Pisz bloga na tematy, które interesują Twoją grupę docelową.
2. Zdobywaj wiedzę na temat AdWords. Pozdrawiam :)
Jednak myślę, że profesjonalna firma zajmie się tym lepiej i skuteczniej. Samodzielnym pozycjonowaniem, nie mając doświadczenia można sobie tylko zaszkodzić. Proponuje www(kropka)netimage(kropka)pl mają super podejście do klienta i znają się na rzeczy.
poczytaj forum.optymalizacja.com a potej zajrzyj do katalogu MAR'a .
lub jeśli nie chcesz samemu pozycjonować poszukaj dobrą firmę marketingową, lecz aby ja znaleśc poczytaj jednak opymalizacja.com , aby cie z pieniędzy nie ogolili
Możliwości pozycjonowania jest wiele. Na początek warto sprawdzić konkurencje aby dowiedzieć się z kim będziemy rywalizować. Dodatkowo można dokładnie przejrzeć swoją ofertę, ponieważ może się okazać, że mamy do zaoferowania coś innego, innowacyjnego co zyskuje popularność (tzw. long tail może pomóc). Pozycjonowanie jest etapem długim i niestety nikt w 100% nie zagwarantuje, że właśnie twoja strona pojawi się na pierwszym miejscu w wynikach wyszukiwania.
samodzielne pozycjonowanie to dużo roboty i ryzyko dostania bana, ale dobrze jest się z tym zapoznać żeby lepiej realizować swoje plany marketingowe. Ja sam prowadzę pozycjonowanie swojej strony (własnymi wymyślonymi sposobami) i jak na razie daję radę, choć cięzko jest przebić się przez większych graczy na rynku, ale da rade.
czyli co np. robisz? dodajesz do katalogow?
Jest pełno opisów pozycjonowania. Najpierw zacznij od optymalizacji strony.
Walidacja błędów, unikalne znaczniki meta: description i title, adresy opisowe, itd... Jeśli jednak zdecydujesz się na firmę to bierz tylko te w których płacisz za efekty. Np po osiągnięciu pozycji w pierwszej piątce. Do pozycjonowania potrzeba cierpliwości :) Zawsze możesz sobie kupić książke o pozycjonowaniu :)
Która w momencie wydania jest już nieaktualna .
Tak to jest z SEO, że wiedza i doświadczenia zmieniają się praktycznie z dnia na dzien.
Sprawdź również podobne tematy:
- EPR, pozycjonowanie - tylko skuteczne formy promocji :)
- Skuteczne pozycjonowanie - czytelne narzędzia, jasne zasady - Skuteczne szkolenie - Szkolenia są skuteczne ? - SKUTECZNE ODCHUDZANIE - Skuteczne obniżenie składki ZUS - SKUTECZNE SPOSOBY REKLAMY ??????? - Skuteczne formy reklamy - Akcje ulotkowe - czy są skuteczne ? Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|