|
Skuteczność portali ogłoszeniowych |
Skuteczność portali ogłoszeniowych
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Marketing i Reklama
Autor
Wiadomość
Czy ktoś z Was wystawia oferty na jakimś portalu ogłoszeniowym? Jeśli tak, to czy zauważyliście znaczący wpływ pokazywania się na tego typu portalach na rozwój Waszej firmy? Chodzi o to, czy dostawaliście np. dużo zapytań ofertowych? Co myślicie o tym nowym serwisie: Ryder. pl?
Dość ładnie wygląda, ale póki co cieżko będzie o transakcje. Zainwestuj w dobrą reklamę promocje. Odradzam promowanie takich serwisów poprzez internet. Lepiej zastosować metody ulotkowe.
To nowy serwis, dopiero się rozkręca, masz rację, początki zawsze są trudne. Pracuję przy tym serwisie ogłoszeniowym, o którym wspomniałam i prowadzę badania na temat tego, jaka jest skuteczność innych portali. Dlatego też ważne są dla mnie Wasze opinie.
Skuteczność jest spora,a co do serwisu Ryder.pl,raczej nie przebije się z ofertą -dziś opłaca się ogłaszać na tablica.pl, Gumtree itp
A właśnie jak tam tablica działa? Są jakieś odzewy na ogłoszenia? Czy tylko z tego portalu korzystają ludzie, którzy chcą się czegoś pozbyć?
Jest odzew,choć może nie zalew mail czy telefonów ale jakiś jest
Ale tak ogółem patrząc nie bardzo podoba mi się ten portal, ale to tak na marginesie ;) Moim zdaniem nie spełnia funkcji, które docelowo miał spełniać :) Ale, to nie mój problem. Pozdrawiam :)
Dla mnie skuteczność tego typu portali jest mierna. No może z kilkoma wyjatkami. Szczególnie tymio płatnymi. Niestety, chcesz mieć dobrze musisz płacic ;)
Nie zawsze tak jest. Moim zdaniem liczy się moderacja, a nie czy trzeba płacić, czy też nie.
Ale przecież moderacja wiąże się z zatrudnieniem pracownika i to niejednego, bo jeden człowiek by takiej pracy nie podołał. A żeby zatrudnić pracownika, trzeba mieć z czego mu płacić, więc tym samym za portal muszą być pobierane opłaty, jeżeli chce się go utrzymać na dobrym poziomie. Jeżeli chodzi o Ryder, to chcemy wprowadzić wiele ciekawych funkcji, których nie mają inne portale. Wprawdzie ciężko jest się przebić przez konkurencję, ale myślę, że wszystko jest możliwe, jeśli zaoferuję się ludziom to, czego oczekują, co jest im potrzebne i co będzie przynosiło zyski.
W związku z powyższą dyskusją, chciałabym Wam zadać kilka pytań:
1. Czy będąc Użytkownikiem Ryder. pl, chciałbyś otrzymać poradnik ze wskazówkami, jak wykorzystać wszystkie możliwości i funkcje portalu? 2. Czy będąc Użytkownikiem Ryder. pl chciałbyś otrzymywać recenzje dotyczące Twoich ofert, aby skuteczniej promować swoje produkty i usługi? 3. Co myślisz o stworzeniu możliwości odpłatnego redagowania treści ofert za Ciebie i wystawiania ich na Ryder. pl, oraz na innych portalach ogłoszeniowych? To właśnie niektóre z funkcjonalności, które chcielibyśmy wprowadzić w naszym serwisie. Proszę napiszcie co o tym sądzicie, Wasza opinia bardzo się liczy.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Skuteczność portali ogłoszeniowych": - Reklama na słupach ogłoszeniowych - skuteczność ulotki? - Skuteczność szkoleń - Ulotki skutecznosc w kampanii - Dam ogłoszenia w Internecie. Duża skuteczność
• Strona 1 z 1
|
|