|
Sławne nazwisko - strona 2 |
Sławne nazwisko
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Pochwale się,że mam imie i nazwisko takie jak pewien prezenter sportowy z tvp1. W każdym razie do sejmu "wybraliśmy" Tuska,koleś tak samo się nazywa jak premier i ludzie po prostu pomylili okienka.Z tego co czytałem nie wydał na reklame nawet grosza ;)
a ja sądzę że żerowanie na czyimś sukcesie to nie fair. Sam mam sławne nazwisko, ale narazie nie planuję go wykorzystać. Wiem, głupi jestem napiszcie. Ale czy nazwisko można w ten sposób czyjeś nazwisko wykorzystywać?
Nie raz czytałem, jak ktoś sobie legalnie zakłada działalność a potem ktoś go oskarża o prawa autorskie co do nazwy. Wkońcu nazwisko to też pewnego rodzaju nazwa.
wykorzystywać bo slawne to zle? moze i tak ale jak ma sie takie samo, to przecierz jest nasze, a ze jest slawne, przecierz nikt nie powie ze zeruje na nazwisku jak mam takie samo :D
No właściwie też sie tak zastanawiałem nad tym po tym poście i rzeczywiście, jeśli nikt się o to nie czepia (bo w sumie i nie ma czego) to jest to całkiem niezły pomysł... Poza tym teraz sobie tłumacze tak, że wkońcu ci co osiągają sukces to tylko szczęściarze i nie ma nic złego w niejako uzyczeniu sobie nieco ich sławy.
Dzięki za odp. Pozdrawiam!!
ja teraz myśle żeby otworzyć taki mały sklepik, tylko nie wiem z czym, bo chyba nie mozna budować tam gdzie idą rury z wodą i gazem? ile potrzeba takiego minimum na mały sklepik, powiedzmy papierniczy, budowany od zera? Na początku małe, poźniej sie rozrośnie, przecierz reklama zrobi się sama :D
EDIT dzisiaj była nawet taka sytuacja w szkole, przyszła wicedyrektorka na zastępstwo, sprawdzała obecnośc, zatrzymała sie na mnie, myśli i "zaraz robimy losy, komisje i spiewamy" :D
jak myslicie, takie cos wypali:
maly domek murowany, na moim terenie, pzred przystankiem z duzego hipermarketu, w tym beda rybki, tzn 20 akwari po 50l w nich rozne gupiki i inne rybki z mojego akwa, filtr to beda 2 mocne pompy do 10 akwari jedna(wiem ze to zly pomysl ale osobne fitry to wydatek okolo 8tys zl) akwaria z oswietleniem, beda tez akwaria w ktorych normalnie rozmnazam rybki i kilka ciekawych gatunkow. kazde akwarium byloby z oswietleniem, nazwa to np "ryboland Wojciecha Mann" :D Calosc wyniosla by mnie ok 7-8tys zl, i teraz ile brac za wejscia? zaproponujcie cos :D bo sie w tego typu cennikach nie orientuje :D
Jeśli dobrze zrozumiałem to to ma być nie handel rybami, a coś na kształt wystawy/zoo? Jeśli tak to nie wróżę sukcesów. Gupiki i inne pospolite gatunki można obejrzeć w sklepie za darmo, inne bardziej egzotyczne ryby zresztą też. Na wystawę musiałbyś mieć akwaria o pojemnościach trzycyfrowych i więcej, a kto przyjdzie oglądać 50 litrowe zbiorniki. Nawet za prąd się nie zwróci.
Moje nazwisko może nie jest sławne ale i tak mam z nim problem. Nie mogę używać go w pracy bo nazwisko szefa czyta się identycznie i zabronił mi się przedstawiać. to chyba podchodzi pod jakiś paragraf??? Powodzenia.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Sławne nazwisko - strona 2": - Nieprawdziwe nazwisko - Nazwisko w nazwie firmy - Kredyt na panienskie nazwisko - Prawnik - jak wypromowac nazwisko ? - Czy nazwisko jest konieczne na pieczątce?
• Strona 2 z 2 • 1, 2
|
|