|
Smażalnia ryb |
Smażalnia ryb
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
W mojej miejscowosci nie ma czegos takiego takze mysle ze mialo by to jakis sens,Co myslicie o tym pomysle,moze ktos prowadzi taką smażalnie i mógłby sie podzielic wiadomosciami odnosnie jak zacząc i czy to wogóle moze być rentowne.Z góry dzieki za rady.
Też mnie interesuje ten temat, jeśli ktoś prowadzi tego typu interes i mógłby się podzielić informacjami będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam!
Smazalnia ryb ma racje bytu tylko jezeli jest w niej sklep rybny!!
Podnosze temat poniewaz tez mnie interesuje tego typu lokal.
Witam,
Rzadko kiedy udzielam się na tym forum, ale dzisiaj podaje pod waszą ocenę pomysł mojego kolegi. Naprawdę nie jest to mój pomysł, tak zeby nikt nie pomyślał, iż obawiając się krytyki chowam się pod maską "pomysłu kolegi". Osobiście bym się pod tym nie podpisał. Do rzeczy, chodzi o smażalnie ryb nad rozlewiskiem które ma dopiero powstać kilka kilometrów od średniej wielkości miasta. Co o tym sądzicie. Czy popierwsze ma to sznasę na powodzenie. Jakie nakłady trzeba ponieść na początek i w jakiej wysokości. Pozdrawiam wszystkich i proszę o opinie, wskazówki, komentarze.
Prowadzę taki lokal od kliku lat ,a sumie to dwa.jeden przy trasie drugi w mieście 40.000 tys.Smażalnia jest bardzo specyficznym lokalem,pamietac nalezy,ze obiad nie będzie kosztował 10zł,a co najmniej 15,kwestia jacy ludzie mieszkają w twoim mieście i czy ich będzie na to stać,podstawa to dowóz do klienta,teraz bez tego ani rusz.Następna sprawa,to WENTYLACJA w twoim lokalu,jeśli tutaj za oszczędziesz uwierz mi,ze długo interesu nie poprowadzisz,oczywiscie ważna są także kontakty handlowe,tą samą rybę w 5 innych hurtowniach można kupić w diametralnie innych cenach.To tak z grubsza,jakby coś PM
No więc panowie tu mam pełne prawo się wypowiedzieć, się mieszka w starej osadzie rybackiej, zaraz przy plaży :)
Nie, protestuje, są dobrze prosperujące smażalnie ryb, są dobrze prosperujące sklepy rybne, nie trzeba tego łączyć Jeżeli ktoś chce wejść w smażalnie ryb, niech się dobrze zastanowi, proszę zadać sobie pytanie czy mam do tego smykałkę, czy potrafię sam ją odpowiednio przygotować gdyby zabrakło szefa kuchni, to już nie jest kebab, gdzie można wszystko robić z pamięci. Biznes dochodowy bardzo, ceny w smażalniach są duże przykładowo zestaw obiadowy Ryba,surówka,frytki kosztuje w granicach 25-40 zł, ryby mało dużo panierki. Nikomu pomysłów na prowadzenie smażalni podsuwać nie będę, mogę zauważyć że większości miejscowości na pomorzu jest to biznes bardzo dochodowy ale sezonowy, a świeżą rybę powinno się trzymać na widoku aby klient mógł ją zobaczyć za szybą obsypaną lodem, no ale wszyscy chcą maksymalnych zysków, a nie budować markę smażalni którą będzie można odwiedzać na lata aby zjeść świeżego Dorsza czy Flądrę ale zamówić przystawkę w postaci łososia w sosie miodowo-musztardowym do piwka czy mocniejszego trunku. Ryby dziś smażalnie mrożą, rozmrażają, walą masę panierki, oszukują na przyprawach, smażą kilka rodzajów ryb na jednym oleju- pożal się boże "Takim smażalnią mówię nie" Może to dlatego że mam jakąś rybną tradycję w domu, dziadek rybak 40 lat na morzu, rodzinne przepisy które ciężko dostać, w książkach takich rzeczy się nie zdradza, szczerze jedynie mogę polecić, przyciągnij klienta widokiem świeżej ryby w ladzie chłodniczej, obsypanej lodem ( może pozwolisz mu sam wybrać ?) będziesz miał ruch gwarantowany. Coraz częściej popieram słowa osób twierdzących że kebaby, pizzerie nie przetrwają w Polsce tego wzrostu jaki był w ostatnich latach (kilkanaście firm franczyznowych w każdym mieście po X lokali) miejsc gdzie można zjeść dobrą Rybę jest mało, pierogi, krokiety, wypić setkę wódki, zamówić śledzika i posiedzieć z rodziną w kameralnym klimacie bez zapachu palącej się frytury na której w fast foodzie udają że "smażą dobrą rozmrażaną rybę"
Witam
Mieszkam niedaleko górskich miejscowości turystycznych ,myślalem o otwarciu przy trasie dobiegającej do tych miejscowości smażalni ryb Jak wygląda ten temat od strony praktycznej ? Skąd brać ryby ,świeże czy mrożone w co zainwestowac w tej smażalni Jak ktoś coś takiego przerabia to proszę o jakies podpowiedzi
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|