Ciag Dalszy...
athi napisał(a):szarin napisał(a):ja moge Ci za jakas ustalona kwote powysylac tyle tysiecy czy milionow smsow ile chcesz. Mozemy sie dogadac co do ceny :smile:
A wszystko to bedzie liczone jako fraudy i nie dostaniesz z tej kasy nic :)
przypuscmy ze z numeru tel Kom XXX-123-456 na abonament zostanie wyslanych 100 sms pod numer np: 98765 - nie znam sie na oznaczeniach ale dajmy na to ze koszt tego sms wynosi 19 zł (23,18 zł z VAT) i jest to powiedzmy sms za ktorego dostajemy jakies tam ptk czy cos (nie wiem czy to ma znaczenie ale chodzi o usprwawiedliwienie faktu iz z jednego numeru zostalo wyslane tyle zgloszen) tak wiec 100 sms po (23,18 zł z VAT) daje nam rachuneczek na 2318 pln
trzymajac sie tego schematu nasz zysk to ~800 plnbartolc napisał(a):sms koszt 1,22 ( 22 grosze podatek) 60 groszy koszty operatora ( dzierżawa łączy + koszty infrastruktury i software), czyli twój zarobek to około 40 groszy z jednego sms.
Uzytkownik dostaje swoje ptk a jego rachunek za abonament powieksza sie o w/w 2 tysie - 1 Miesiac nie oplaconej faktury nie oznacza odrazu frauda tak wiec Uzytkownik ponawia manewr i za nastepny miesiac wystawiany jest rachunek na podobna kwote tj ~2,5tys. (z czego dla nas kolejne 800 pln)
Nie wiem po jakim okresie nie placenia rachunkow otrzymuje sie tytul Frauda ale napewno nie po 2 miesiacach
tak wiec wracajac do tego co napisal
Wynika z tego ze nasze ~1600 pln beda do wyplacenia dopiero w momencie oplacenia faktur przez Abonenta ?athi napisał(a):A wszystko to bedzie liczone jako fraudy i nie dostaniesz z tej kasy nic :)
i to samo tyczy sie kazdego nawet pojedynczego sms od innego Uzytkownika (ktory jest wyplacalny)
Wie Ktos jak dokladnie przebiega ten proces z gory dzieki =)