|
Śniadania do firm i instytucji - strona 5 |
Śniadania do firm i instytucji
• Strona 5 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Super pomysł ale powiedzcie mi taką rzecz mam taki pomysł jak by taka firma wyglądała gdy bym tylko kupował gotowe kanapki sałatki i np.koktaje od znanych producentów którzy mają wszystkie zezwolenia i tylko naliczył sobie marże na produkcie i rozwoził to własnym autem zaraz po odbiorze z magazynu lub chłodni w poblizu mojego miejsca zamieszkania jest taki magazyn chłodnia z której mógł bym kupować kanapki oni wożą kanapki na stacje orlen i bp nie musiał bym sam produkować kanapek czyli nie potrzebny lokal i odbiór sanepidu do rozwożenia wystarczyło by chyba zebym miał książeczke sanepidowską ale nie jestem pewien czy nie bede musiał miec auta chłodni? myślałem też o pieczywie z dostawą do domu i może warto by było dodać do tego kanapkowego biznesu ranne dowożenie pieczywa ciastek i bułek słodkich pieczywo brał bym od zaprzyjaznionej piekarni i liczył tylko za dowóz np. 7zł 20 osób które by rano zamawiały pieczywo = 140zł - paliwo30złmax = 110zł za ranne wożenie tylko od godz 5-9rano to by było fajnie wiadomo że trzeba założyć działalność i liczyć się też z kosztami ale to można ominąć np.mój kolega który prowadzi DG poszerzy swoją firme o usługi które ja chcę wykonywać i tak musi płacić zus to ja bym musiał tylko sie z nim dogadać jak bedziemy się rozliczać z faktur i skarbowego a ja bym był w razie kontroli tylko jego kierowcą np.na umowie zlecenie którą z miesiąca na miesiąc nową byśmy wypisywali lub też są podobno Inkubatory Przedsiębiorczości z którymi mozna jakos działac nie płacąc zusu i skarbówki i normalnie wykonywac działalność gospodarczą ale do końca nie znam zasad ich działania jeśli ktoś coś wie to proszę o odpowiedz co o tym myślicie czy trzeba chłodni żebym rozwoził te gotowe kanapki od producenta prosto do klienta? Jeżeli by sie dało to chciał bym sie tym zająć i mozna normalnie założyc działalnosc jesli by sie biznes opłacał wkoncu lepiej robic na swoim i nie ma co kombinować Książeczkę sanepidu mam auto osobowe co prawda ale jest regon też jest bo w młodzieńczych latach była firma otwierana ale nie wypaliła więc zawiesiłem działalność i już od jakiegoś czasu myśle nad jakimś biznesem czekam na wasze sugestie.Pozdrawiam
Kanapki od producentów co sprzedają pakowane kanapki na stacje ... daruj sobie :) Jadłeś to coś? Okropieństwo ... Kanapki do biur i instytucji muszą być świeże! Sałatki jeszcze by przeszły, ale takie gotowe każdy może kupić w sklepiku, lub sklepie obok biurowca po niższej cenie niż Ty będziesz oferował. Więc też lepiej mieć świeże własnej produkcji ... Wiem jak ludzie patrzą na to, bo mam firmę co się tym zajmuje :) Inaczej kupią raz i następnym razem Ci podziękują, i jesteś spalony.
Samochód też musi być dostosowany do przewożenia żywności, do tego specjalne pojemniki i co tam jeszcze Ci sanepid wymyśli jak im się będzie nudzić :)
Witam!
Tak jak zaplanowałam rok temu, udało mi się założyć firmę cateringową .Przygotowujemy kanapki na 4 rodzajach pieczywa i z różnorodną zawartością. Sprzedaż prowadzimy od 3 m-cy.To naprawdę trudny biznes, ale mam nadzieję,że wszystko dalej będzie dobrze szło;) Wszystkich zainteresowanych podobną działalnością,którzy mieszkają na terenie podkarpacia, a nie mają środków na otworzenie i dostosowanie lokalu zapraszam do współpracy.Chętnie też nawiążę współpracę rozszerzając ofertę np.o catering na przyjęcia, uroczystości,spotkania biznesowe itp.Sama nie mam w tym jeszcze doświadczenia, ale chętnie nawiązałabym współpracę z kreatywną, doświadczoną w tym kierunku osobą, która nie boi się pracy, wyzwań i ma ciekawe pomysły. Itnieje wiele możliwości pozyskania środków unijnych na rozwój przedsiębiorstwa, dlatego tym bardziej zapraszam osoby z doświadczeniem w organizowaniu i prowadzeniu cateringu na szerszą skalę, by można się rozwijać i tworzyć swoje pewne miejsce pracy. Pozdrawiam !
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Śniadania do firm i instytucji - strona 5": - Śniadania dla firm-kanapki - Wychodząc naprzeciw potrzebom Firm i Instytucji - Tworzymy profesjonalne bazy firm i instytucji - Firma dostarczająca śniadania(niegotowe) - Śniadania, obiady, kolacje, dostawa jak pizza.
• Strona 5 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
|
|