witajcie
chodzi mi po głowie taki własnie pomysła na dowozenie swiezego pieczywa, gazet do domów ludzi którzy rano np o 6 czy tez 7 chcieliby zjesc swieze chrupiace bułęczki i poczytac gazete
ciekawy jestem waszej opini pozdrawiam
|
Sniadanie do domu |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
witajcie
chodzi mi po głowie taki własnie pomysła na dowozenie swiezego pieczywa, gazet do domów ludzi którzy rano np o 6 czy tez 7 chcieliby zjesc swieze chrupiace bułęczki i poczytac gazete ciekawy jestem waszej opini pozdrawiam
ciekawe pod warunkiem, że się wstanie wczesnie a nie 15 minmut przed wyjsciem do pracy
ale jesli 10 roznych osob bedzie chcialo dostac swoje sniadanie o 6 w roznych krancach miasta to co wtedy??
Witam !
Pomysł nie jest nowy: http://www.sniadanko.pl/ Na pewno ciekawa rzecz, przy czym na pewno trzeba mieć kogoś do pomocy bo faktycznie jak 20-30 osób będziesz musiał obsługiwać, to sam nie wyrobisz się. Pozdrawiam Krzysztof Gaudy
Na moje oko i intuicję biznes dość ryzykowny.. Skierujesz to do bezrobotnych, rencistów, czy emerytów siedzących w domu - nie będą mieć na to kasy, a do sklepu i tak przecież musza chodzić. Bogaci z kolei żyją w pośpiechu, a czesto ich śniadanie stanowi szybka kawa i wybywają czym prędzej do swoich wypasionych biur zarabiać kasiorę :)
To może śniadanko do biur firmowych? Widziałem już oferty dostarczania obiadów, więc dlaczego by nie spróbować ze śniadaniami? Pozdrawiam Krzysztof Gaudy
To najperw trzeba będzie zmienić nawyki żywieniowe 90% tzw. juppies, którzy zapomnieli co to sok owocowy, płatki na mleku i bulka z szyneczką :) Co do obiadów - to już mądrzejsze, ale żeby rozkręcic taki biznes to chyba potrzebna jest niezła kasa..
Hmm, ja bym był bardziej za pomysłem dostarczania zakupów, dla okolicznych społeczniaków... duzo jest osob ktore nie maja czasu zrobic zakupów,albo im si enie chce,albo nie moga wyjsc z domu bo akurat leci moda na sukces, moj znajomy robi cos podobnego na osiedlu gdzie srednia wieku przekracza 60lat...dostarcza produkty spozywcze oraz kosmetyki.
Pomyśl moze pod tym kontem
poczytajcie wcześniejsze posty temat dostawy już był poruszany, sam miałem ten biznes przez pewien czas.
|
|