|
Sokopijalnia - dobry biznes? |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Hehe, jeśli promujemy zdrowe soki to kosz słodyczy raczej odpada :) Raczej co dziesiąty sok gratis, czy coś w tym stylu...
w Krakowie przykładowo sokopijalnia znajduje się w M1 (przed kasami REALA)
ruch w zależności od dnia,ale zawsze mają kilkudziesięciu klientów. Karty rabatowe w takim przypadku są zbędne. Klienci najczęsciej kupuja takie soki pod wpływem nagłej ochoty. Ręczna wyciskarka odpada.Wyobrażasz sobie żeby ekspedientka wycisnęła codziennie np. 300 pomarańczy kilkukilogramowym sprzętem? ja nie. Plus takiego stoiska jest taki, iż mamy zapewnioną duża przepustowość ludzi i biznes jest całoroczny. Co do prezentowanych wyciskarek. To jak z niszczarkami. Kupisz niszczarke biurową za 200 jak i za 5000 złotych. Tylko że pierwsza nie przerobi Ci 200 dokumentów dziennie.
witam moim zdaniem co do sprzetu to nawet patrzac na link powyzszej firmy widac ze z tym nie ma problemu.
mysle ze jedna taka maszynka do robienia najpopularniejszego soku http://konport.gastrona.pl/?id=325 i do tego kilka mniejszych http://www.gasta.pl/GastaGlowna.php?PHP ... c9a8cebc65 wybor spory te za 1500zl juz wygladaja solidnie do tego taka reczna jako wystroj i do robienia soku na specjalne kaprysy i ze sprzetem mamy spokuj. co do miejsc to centra handlowe pasarze tego typu miejsca napewno musi byc maxymalna ilosc przechodzacych obok ludzi. zastanawia mnie tylko jaka sprzedasz mozna by bylo przyjac na poczatek?????a trzeba to wiedziec zeby moc okresli ile mozemy zaplacic za lokal bo od tego bedzie bardzo duzo zalezalo napewno. mysle ze jesli bedzie to duze,czyste i przytulne miejsce to duzo ludzi bedzie sie kusilo na soczek i plotki. jak sadzicie jakie moga byc obroty takiej sokopijalni wiem ze to zalezy od wielu indywidualnych czynnikow ale jak wam sie wydaje??? a drogie pytanie to jakie u znacie ceny za taki lokal i jaka to powierzchnia??? ja szukam w lodzi ale ciezko jest tu znalezc lokal w punktach ktore by mnie interesowaly dlatego nie wiem tez jakie sa ceny?? pozdrawiam
z tego co wiem, w M1 za 8m2 płaci się ponad 5000 netto,
ale soków sprzedają minimum 50-75 dziennie, ceny zaczynają się od około 3 złotych do 15. Lokal "sokopijalnia" w stylu herbaciarni moim zdaniem nie mają szansy bytu. Niewiele osób wejdzie z pola kupić za kilka złotych.Takie jest moje zdanie
boxter, a nie wiesz czy ta Zumex ma system samoczyszczacy ??
no wlasnie to jest teraz moje zmartwienie bo zakldajac twoja wersje to 75*3=225zl/dzien brutto 225*30=6750zl/miesiac brutto to przy koszcie lokalu 5000zl= :shock: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
tylko wiesz, trzeba zalozyc najbardziej negatywna wersje, ale wez tez pod uwage ze za 3 zlote to sa soki marchew, jablko i mix.I to najmniejszy kubek. Kiedy rozmwaiałem tam ze znajomą (popijajac soczek) sprzedała w ciągu pół godziny przynajmniej 15 soków.I szły tez duze i najbardziej wymyslne za 10-12 złotych.
Z tego co mówila wlasciciele tylko szukaja nowych miejsc, wiec musi sie oplacac. P.S. produkty sa relatywnie tanie, a zatrudnione sa 2 osoby ( 1 na zmianie - rotacyjnie)
tomaszkrakuffff, jak sie jedzie do tego m1??. Np od Radomia to ta droga co jest Park wodny itp i na krzyzowce w lewo ?? podaj dokladna nazwe ulicy to wpisze najwyzej w navi
Skrzyżowanie Al.Pokoju ze Stelli Sawickiego i Nowohucką.
Od Parku wodnego 5 minut drogi.
tomaszkrakuffff, czyli tak jak wąski pisal ??
co tak cicho tu nikt nic nie pisze ??. :evil: ile potrzeba pomaranczy na kubeczke 200ml??
Żeby zrobić około 1l soku pomarańczowego potrzeba 11-12 pomarańczy.
Ja moge powiedzieć, że w Częstochowie znam conajmniej 2 takie punkty, jeden w centrum handlowym, drugi w supermarkecie...ale czytając to zastanawiam się czy nie opłacało by się takiego czegoś zrobić u mnie na uczelni :roll: Bo z waszych rozwarzań wychodzi na to że to opłacalny biznesik :)
PS. Oglądaliście filmik tej maszynki http://konport.gastrona.pl/?id=325 dostępny na stronce? :D
maszyny ZumeX Multi-jujcer nie ale ZumeX 200 tak. Wszystko pieknie tylko czy to sie szybko zwroci i jak by to bylo na pasazu w markecie z sanepidem :smile: A z tym na uczeli tez by bylo ok podsunoles mi dobry pomysl :mrgreen:
Właśnie co z odpadkami. Może ktoś wie jakie są wymogi Sanepidu w przypadku takich małych stoisk.
|
|