|
Sokopijalnia - dobry biznes? |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
jest taka mala budka firmy ZumeX ktora jest wlasnie stworzona do sokopijalni ma ona zasobnik wody i pojemnik na scieki a co do jej ceny to bede wiedzial w poniedzialek a tu masz link : http://konport.gastrona.pl/?id=326
No a co z odpadkami (jak to napisał ktoś wczesniej)?
ile owoców należy mieć aby sprzedać np. 80 soków dziennie? czy do przechowywania owocówi warzyw potrzebna jest lodówka?? a gdybysmy to prowadzili jako stoisko w supermarkecie, czy to oznacza, że codziennie ze skrzyneczkami z owocami chodzimy rano na stoisko wieczorem z powrotem?? Jak to rozwiązac??
trzeba zagadac do sanepidu i zobaczyc co i jak ale chyba lodowki nie potrzeba na to. Jesli ta budka ma instalacje wod-kan to znaczy ze nic innego nie jest potrzebne bo w innym razie by miala np lodowke
To zależy jakiej pojemności te 80 soków :mrgreen:
Na 5 litrów musisz zurzyć około 60 pomarańczy.
Ile kosztuje ta budka w kształcie pomarańczy? Mnie jeszcze nie odpowiedzieli na e-mail, a ciekawy jestem.. [ Dodano: Pon Sie 21, 2006 4:25 pm ]
A możesz powiedzieć gdzie dokładnie się mieszczą te punkty w Częstochowie? Przejechałbym się zobaczyć na własne oczy, bo jak na razie to sobie tylko wyobrażam, żadnego działającego jeszcze na oczy nie widziałem.
lichwiarz, a skad jestes ?? Mi tez nadal nie odpisali na maila a nr tel tam nigdzie nie widze bo bym juz do nich zadzwonil dawno :/
gdyby ktos sie wybral do takiej sokopijalni to moze moglby zrbic zdjecia, rowniez chetnie bym zobaczyl.
nigdy jezcze nie mialem wlasnej dzialalnosci,wiec chcial bym spytac co trzeba zrobic poza pozyskaniem lokalu i wyposazeniu go w sprzet???? rejestracja dzialalnosci (ale ile to kosztuje jesli kosztuje i jak to zrobic) co pozatym?
boxter, ja moze niedlugo bede w sokopijalni to wezme aparat i zrobie pare fotek.
Najprotszy wariant - jednoosbowa działalność gospodarcza (oczywiście możesz zatrudniać pracowników): 1. Wpis do ewidencji w urzędzie miejskim (koszt ok 50 zł) 2. Numer REGON w Głównym Urzędzie Statystycznym (bezpłatnie) 3. Pieczątka firmowa (na allegro od 15 zł) 4. Założenie konta firmowego (w mBanku bezpłatnie) 5. Wizyta w Urzędzie Skarbowym - określenie sposobu rozliczania (jeżeli na zasadach ogólnych i płatnik VAT to koszt ok 150 zł) 6. Zgłoszenie w Zakładzie Ubezpieczeń Społecznych (bezpłatnie) W sumie koszt to około 250 zł. Jezeli trzeba cos rozwinąć to daj znać ;-)
panowie dzialalnosc to najmniejszy problem,wazne zeby sie wszystko krecilo i zeby zarabiac bo placic ZUS tylko dla idei nie ma sensu :roll:
dzieki za odpowiedz
maz racje ze najwazniejsze to zeby sie wszytsko krecilo,a zeby sie krecilo to trzeba najpierw zbadac czy ma szanse sie krecic i w jakim tepie tylko jak to zrobic??? ale to wlasnie chyba to ryzyko dzieki ktoremu nie ma sokopijalni na kazdym rogu(tak samo jak w kazdym innym biznesie) kwestia stosunku kosztow do przychodow jest tak indywidualna ze chyba nie ma szans na okreslenie go. ale biorac pod uwage ze coraz wiecej ludzi chce podazac z trendem zdrowego jedzenia oraz mala ilosc takich lokali to chyba pozostaje tylko sprobowac. co sadzicie??
uwazam ze trzeba sprobowac bo inaczej to sie nie przekonamy
sokopojaknia to dobry ines d dawna sie teu przygladam i czytam ten post.
mieszkam za granica w malym miasteczku i tu jest w malym centrum handlowym taka pijalnia male pomieszczen wnaroznku na kilku metrach kwadratowych maja pstrokate wnatrze ekspedient ma fajny kaszkiecik i w dodatku dredy wiec nadaje miejscu milej atmosfert. maja chyba z 20 -30 rodzajaw sokow maly kran lodowke i kilka sokowirowek i w tym jadna taka o ktorej jest mowa tutaj tez ogolnie maja ruch caly cza ktos cos kupuje postaram sie zrobic kilka fotek jak to tu wyglada i wstawie jutro
O tak! Prosimy o fotki.
Ja też wywieszę takie siatki z owocami w swojej sokopijalni: http://www.turystyka.magazyn.pl/galeria ... 0&key=Syr1 Fajnie to wygląda, lepiej niż w skrzynkach.
no rzeczywiscie fajnie wygladaja takie siatki. Fotki chetnie zobaczymy a ja za jakis tydzien mozebede w krakowie wiec tez zrobie fotki.
|
|