tu macie dystrubutora i jego numery telefonów
możecie sobie zadzwonić
|
Sokopijalnia - dobry biznes? |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
a jest juz taka sokopijalnia na podkarpaciu?? albo czy toks zamierza tam uruchomic ten biznes jesli tak to moze jakis wejdziemy w wspolprace
idiot, juz pare razy dawalem linki do tych wyciskarek ale dzieki za nastepny
Tu wyciskarki jeszcze innej firmy, z wyglądu bardzo podobne, tylko droższe:
http://www.eurogast.pl/AGRIMAGIC/00_agrimagic.htm
dostalem wlasnie cennik urzadzen z Zumexa i zdjecia tego baru na kolkach jesli ktos chce to wysle na maila
z02, boxter, juz wam wyslalem maila
ja tez poprosze brybka@poczta.fm
a tak apropo na angielskim ebay mozna kupic taki sprzet za 700F
ja również proszę lookasoo@wp.pl
hehe ale biore 5 zl za przeslanie maila :mrgreen: komu przeslalem ten ma szczescie hyhyhy
wąski, a nie mógł byś tego gdzieś na serwer wrzucic i linka podać? Bo jak znam życie to zaraz tutaj pojawi się kolejnych 5 stron z prośbami o przesłanie tego cennika ;)
Pomysł faktycznie ciekawy i na pierwszy rzut oka niewymagający wielkich nakładów. Mieszkam od jakiegoś czasu w NY i tutaj to są bardzo popularne miejsca - soki robią nawet z selera naciowego...ble...Co prawda nie wszystko co w Stanach jest ok to w Polsce sie przyjmie ale akurat pijalnie soków to pomysł w miare bezpieczny. Myślę tylko że na sukces, oprócz wielu innych czynników (lokalizacja, wystrój, ceny, profesjonalna obsługa) bedzie miał wpływ dodatkowy wachlarz oferowanych produktów (nie soków) - np. gotowe sałtaki (na wynos), moze lody (latem), napoje (lamoniada?)...oczywiście nie za wiele bo to przecież ma być pijalnia soków. Druga sprawa to jednak sezonowość...to jest udowodnione od miliona lat ze zimą pijemy mniej i siłą rzeczy obroty w takiej branży spadają (czasem nawet znacznie). Trzeba znaleźć rozwiazanie...
u nas pija soki z ziemniakow nawet i nie wiem jak to mozna pic :mrgreen: koszt takiego baru na kolkach jak z tego katalogu co wysylalem to okolo 45 tys zl i jest on przystosowany do tego rodzaju dzialalnosci do tego wyciskarka najtaniej okolo 8tys i sokowirowka do tego zeby mozna z warzyw sok robic.
[ Dodano: Wto Sie 29, 2006 6:41 pm ] widze ze temat stoi ehh
witam i jak ma ktos jakies zdjecia z sokopijalni???jakies wrazenia z wizyty komentarze.
ja bylem niedawno w jednej w birmingham w anglii stoisko w duzym holu centrum handlowego kilka barowych krzesel dookola ale jednak wiekszosc ludzi brala soki na wynos. wyciskarka firmy zumex do pomaranczy jedna, do tego 3 duze pojemniki chlodzone z mieszaczami w ktorych byly tak zwane bazy czyli najpopularniejsze soki ktore sie z czyms ewentualnie miesza. mieszanie polega na tym ze poprostu wsypuje sie owoce swierze do kubla identycznego jak do miksera do shake'ow do tego baza czyli np sok pomaranczowy i miesza sie to przez kilka sekond i gotowe.3 osoby w obsludze i ciagle mialy co robic ceny sokow 2.4funta za maly 150ml 2.8 funta sredni -200ml 3,4funta duzy-300ml ciesza sie naprawde duzym zainteresowaniem obawiam sie jednak ze w polsce takie ceny by nieprzeszly a koszty produkcji sa wciaz podobne wiec oplacalnosc jednak mniejsza ale kto wie...................
|
|