|
Sól drogowa |
Sól drogowa
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Mam ciekawy pomysl moze ktos ma doswiadczenie w tym temacie i sie ze mna podzieli doswiadczeniem. Chcialbym w tym roku zalozyc firme, ktorej glownym profilem dzialalnosci bylby handel sola drogowa. Jest na tym niesamowite przebicie. W lecie kiedy sol jest niepotrzebna mozna bylo kupic tone soli drogowej u producenta za ok 150 zl. Obecnie cena soli drogowej za tone to minimum 350 zl i jeszcze nikt jej nie ma :) Juz nie mowie o soli sprzedawanej na worki po 25 kg wowczas cena za tone wynosi 1000 zl !!! (sprawdzalem wczoraj w OBI) Mam wlasny dom z dosyc duza dzialka wiec ze skladowaniem tego nie ma problemu. Mozna kupic np latem 700 ton ( za okolo 100 tys zl) dysponuje taka mniej wiecej wolna gotowka i powinno to przynosic niezle dochody. Oczywiscie nie ma pewnosci ze przyszla zima bedzie taka jak obecna, ale sol jesc nie wola na pewno nie potanieje i nie ma daty przydatnosci do spozycia :) wiec nawet jak cos zostanie na kolejny sezon to strat na pewno miec nie bede. Prosze o opinie.
Witam
Przecież nie wywalisz soli na trawnik, a oddziaływanie na srodowisko? Do przechowywania potrzebny byłby magazyn, waga najazdowa, utwardzony plac manewrowy itp. Sam podatek od m2 magazynu przeznaczonego pod DG to około 20 zł. Biznes to twarda szkoła, KRUSem tego nie opędzisz.
pisalem ze mam sporo miejsca obok domu, cala dzialka 2000 m2. Magazynu miec nie musze wystarczy w zupelnosci wiata, jest to sol drogowa wiec nie musi byc przechowywana w niewiadomo jakich warunkach. Kupuje sie ja w workach (mozna tez luzem jest troche taniej ale wiecej roboty) pakowana po 25 kg wiec odpada mi waga i niekorzystne oddzialywanie na srodowisko.
Jesli to by miało byc w workach plus wiata to wydaje się ok. Inaczej sąsiedzi by Ci życ nie dali. Pierwszy lepszy wiatr i w całej okolicy by nawet chwasty nie urosły. Tak czy siak prawdopodobnie wymagane są jakieś pozwolenia
Ja myślę, że teraz to ma jakiś sens SEZONOWO, ale biorąc pod uwagę globalne ocieplenie to przyszłość mizerna będzie.
Sprzedam sól drogową. Zainteresowanych zapraszam na PW
nie wiem czy to taki super biznes. poza tym sól niszczy buty :P
DMC Salt jest prężnie rozwijającą się gałęzią grupy DMC specjalizująca się w sprzedaży soli drogowej luzem oraz pakowanej w worki 25kg i 1000kg (big bag).
Sól drogowa oferowana przez naszą firmę pochodzi wyłącznie ze sprawdzonych źródeł, które spełniają kryteria najwyższej jakości oraz posiadają wszelkie wymagane atesty. Naszymi kontrahentami są firmy prywatne, przedsiębiorstwa oraz instytucje z terenu całej Polski, a także od kilku lat liczne podmioty zagraniczne z krajów Unii Europejskiej. W sezonie zimowym 2009/2010 dostarczyliśmy do naszych klientów około 20 tys. ton soli drogowej , a już w bieżącym sezonie 2010/2011 sprzedaż wzrosła o 50% . Mamy nadzieję, że na nadchodząca zimę będziemy w stanie zaopatrzyć jeszcze większe grono naszych Partnerów. Miejsca dostaw/ odbiorów: Sławków, Wola Baranowska, Hrubieszów, Siemianówka. Istnieje możliwość magazynowania w każdym z w/w miejsc. ////////////////////////////// Polecam w/w firmę jako solidnego dostawcę soli drogowej. Proponuje naprawdę rozsądne ceny. Warto sprawdzić.
A komu chcesz sprzedac tę sól ?
Firmy typu Sita sami sobie wolą kupić 50tyś ton za cene kupna transportu itd wyjdzie im i tak mniej niż od Ciebie. 700 ton w worach 25 kg ? ... Już lepiej w big bagach. Poszukaj tej soli na allegro, znajdziesz :)
Witam!
Sprzedam TANIE sol drogowu(Ukraina) luzem lub worek25kg z magazynu w Slawkow, Gliwiece,Nowy Korczyn. Pozdrawiam, Eduard Shelenberg 48 608 125 258
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Sól drogowa": - Sol drogowa - sprzedam sól drogową - sól spożywcza, sól drogowa - sól drogowa 48 dol. luz z Ukrainy - SÓL DROGOWA 41€/t - big bagi
• Strona 1 z 1
|
|