Witam ostatnio nachodzi mnie pomysł by otworzć własne solarium i salon fryzjerski w jednym naturalnie cos małego. moze ktos z was wie od czego zacząc jaki kapitał itp itd ? wiem wiem powinienem poszukac ale odczego mamy forum :)
pozdrowienia
|
Solarium , Fryzjer |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam ostatnio nachodzi mnie pomysł by otworzć własne solarium i salon fryzjerski w jednym naturalnie cos małego. moze ktos z was wie od czego zacząc jaki kapitał itp itd ? wiem wiem powinienem poszukac ale odczego mamy forum :)
pozdrowienia
nie trafiony pomysł zapomnij o tym
witam , jakos za wiele informacji nie przeczytalem w tym poscie. jakies konkrety ?
chesz zapewne prowadzic to sama wiec musisz sie ograniczyć to paru usług
w kazdym wiekszym miescie jest tego multum na wsi tez jest przynajmniej jeden fryzjer legalny ja mieszkam w 7tys miejscowosci i jest u nas 3 fryzjerow wiem takze to okolo 10 babeczkach dorabiajacych sobie w domu
witam po 1 Sam nie sama , po 2 w duzym miescie jest multum ale nie w kazdym miejscu dostepnym dla spoleczenstwa , a solarium to sprawa bardzod obra , a nawet jezeli nie fryzjer to np silownia czy salon tatuazu.
witam Nie zgadzam się że salon fryzjerski to zly pomysł. Sam prowadzę salon fryzjerski od ponad roku i idzie mi rewelacyjnie. możesz mieć i 20 salonów w około to nie przeszkadza kluczem są pracownicy jesli masz kogoś kto jest bardzo dobrym fryzjerem to babki przyjda do ciebie. A zwłaszcza gdy dany fryzjer szkoli się na bieżąco i zna najnowsze trendy. Jedyny problem w tym że coraz trudniej znaleźć takiego pracownika :). Moim zdaniem od tego musisz zacząć.
witam , a jak to jest z solarium ? tzn czy dlugo zalatwia sie papierkowe sprawy ? czy np 80tys wystarczy ? czy w solarium mozna miec tez specjaliste od paznokcji (tipsy itp) jakie koszty ? i ile czekania ? co do lokalu to mam swoj wlasny nie wykorzystany.
napisze ci tak, mój znajomy otworzył taki zakład fryzjerski 2.5 roku temu w czestochowie gdzie jest zakład przy zakładzie on zresztą tez wynajął lokal gdzie za scianą jako sąsiadów miał zakład fryzjerski. i mimo to idzie mu swietnie ma solarium , pracownice. ale jak juz ktos napisał w tym biznesie trzeba byc na bieżąco cały czas sie "dokształcac" i co najwazniejsze miec ładny salon i jak coś robic to porzadnie nie zadne prowizorki wiesz o co mi chodzi teraz klijent czy idzie do fryzjera czy do sklepu wszedzie chce byc obsłuzony profesjonalnie.
prowadzimy zakład fryzjerski i solarium od siedmiu lat.Jak w twojej miejscowosci jest duzo mlodziezy to solarium powinno wypalic,tylko musi byc dobre , ładne i mocne(używane 30- 40 tyś.)Jezeli chodzi o fryzjerstwo to również popieram porzedników że bez dobrych pracowników ani rusz.a z tym jest najwiekszy problem.
|
|