|
Solarium |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Opłaca sie otworzyć solarium , ile mozna na tym zarobić i czy można zarobić ?
Powodzenie tego biznesu jest uzaleznione od wielu czynnikow.
1. konkurencja 2. lokalizacja 3. kwota, kt. zamierzasz zainwestowac - tak jak w wielu innych w tej branzy tez sa produkty gorsze i lepsze, jezeli bedziesz oszczedzal na zakupie dobrych lozek mozesz miec klopoty zeby zatrzymac klienta na dluzej 4. produkty dodatkowe, kt. zaoferujesz w solarium - wspomagacze opalania(?), balsamy, kremy itp. - to juz standard 5. reklama - prasa, ulotki, wizytowki... 6. dobrze skonstruowana oferta - karnety, znizki itp... 7. wystroj lokalu 8. atmosfera - darmowa kawka, aktualna prasa, mila rozmowa itp. 9. twoje osobiste podejscie... ...to tylko kilka chyba najwazniejszych...na ktore musisz zwrocic uwage chcac otworzyc ten biznes. Fajnie byloby to polaczyc z gabinetem kosmetycznym, fryzjerem czy salonem masazu itd...to w przyszlosci.
Witam, zamierzam otworzyc solarium, w zakładzie fryzjerskim w dobrej lokalizacji i u bardzo dobrej fryzjerki jezeli chodzi o popularnosc w moim miescie jednakze mam male pytanko poniewaz nie chcialbym inwestowac na poczatku poniewaz jak kazdy mam obawy czy to wogole wypali, dlatego chcialbym badz prosciej mowiac mam pytanie, czy oplaca sie dierzawic łózka, badz ktos ma jakis namiar do firm ktore sie tym zajmuja i nie biara duzych prowizji za dierzawe w/w urzadzen, pozdrawiam i czekam na odpowiedz.
|
|