|
Solarium ile mozna na tym zarobić |
Solarium ile mozna na tym zarobić
Biznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Opłaca sie otworzyć solarium , ile mozna na tym zarobić i czy można zarobić ?
Powodzenie tego biznesu jest uzaleznione od wielu czynnikow.
1. konkurencja 2. lokalizacja 3. kwota, kt. zamierzasz zainwestowac - tak jak w wielu innych w tej branzy tez sa produkty gorsze i lepsze, jezeli bedziesz oszczedzal na zakupie dobrych lozek mozesz miec klopoty zeby zatrzymac klienta na dluzej 4. produkty dodatkowe, kt. zaoferujesz w solarium - wspomagacze opalania(?), balsamy, kremy itp. - to juz standard 5. reklama - prasa, ulotki, wizytowki... 6. dobrze skonstruowana oferta - karnety, znizki itp... 7. wystroj lokalu 8. atmosfera - darmowa kawka, aktualna prasa, mila rozmowa itp. 9. twoje osobiste podejscie... ...to tylko kilka chyba najwazniejszych...na ktore musisz zwrocic uwage chcac otworzyc ten biznes. Fajnie byloby to polaczyc z gabinetem kosmetycznym, fryzjerem czy salonem masazu itd...to w przyszlosci.
witam, mam pomysł na otworzenie solarium... dokonałem wstępnych obliczeń ale brakuje mi kilku rzeczy.
Zacznę od początku: -wyposarzenie samego wnętrza lokalu bez kabin z łóżkami wynosi ok. 10 000 zł -wyposarzenie jednej kabiny bez łózka to koszt ok. 3 000 zł -jedno łózko to wydatek żędu ok. 30 000 zł RAZEM (gdy będą dwie kabiny) ok. 76 000 zł Do tego nalezy doliczyć kwotę za wynajem lokalu na "dzień dobry", ale to już zależy od miast. Zastanawia mnie to, czy: 1. łózko można wziąć w leasing? jeżeli tak to gdzie znaleźć zasady na jakich się to odbywa? 2. czy działalność tego typu rejestruję sie na zasadach karty podatkowej? 3. czy moge ubiegać sie o jakiekolwiek dotacje z UP, UE itp. np na zakup łóżek i urządzenie lokalu? może jest ktoś kto prowadzi taką działalnośc i może podzielić się informacjami...
Witam,
W odpowiedzi na Pana pytania: 1. Leasing można uzyskać po 6 miesiącach prowadzenia działalności ( przy wykazywaniu dochodów) Nasza firma współpracuje z EFL i w momencie kiedy klient chce wziąść sprzęt w leasing, my kontaktujemy przedstawiciela Leasingu z klientem i pilnujemy aby był dobrze obsłużony 2.Działalność można zarejestrować na książkę przychodów-rozchodów lub być na ryczałcie. Na początek wiele osób decyduje się na ryczałt. 3. Dotację można otrzymać z UP jeśli jest się zarejestrowanym min 3 miesiące i max można otrzymać około 12 tyś (dość łatwe formalności ). Jesli działalność prowadzi się minimum 12 miesięcy, można starać się o dotację dla MŚiP. - max można wtedy otrzymać 50 tyś, ( konkretny biznesplan) Pozdrawiam, Dawid Sipowicz http://www.eversun.com.pl - solaria, wyposażenie salonów kosmetycznych
z tym leasingiem już rozumiem... co do dotacji to niestety ale jestem jescze studentem i nie mogę sie zarejestrować jako bezrobotny... z resztą jako początkujący nie mam chyba za dużych szans na dostanie jakiegokolwiek wsparcia.. no moze z UE ale trzeba przyznać że o te środki jest duża konkurencja...
Witam mam takie pytanko. Zaczynała ktoś może od samego początku rozkręcać własny interes, chodzi mi tutaj o solarium. Od samego początku mam na myśli zaczynać od kredytu na łużko, lokal mam na i to w bardzo dobrej lokalizacji.Bez konkurencji na rynku w pobliżu najbliższa konkurencje jest ok 1 godziny drogi, tak że jest ok. Chciałam na początku tylko jedno łużko, tylko nie wiem czy to ma sens. BArdzo bym prosiła jakieś opinie kogoś kto zaczynał , lub wie jak to można zrobić. Chodzi mi tagrze o banki, które udzielają kredytów, może ma ktos kontakty gdzie można łużko opalające na na raty. Co wogule myślicie o tym moim pomyśle. A i jeszcze chciałam sie dowiedzieć czy są teraz jakieś specialne wymagania UE co do standardów takich jak na ubikacja, umywalki,prysznic itp.
Będe bardzo wdzięczna za jakiekolwiek wasze opinie. POZDRAWIAM
byl juz post na ten temat poszukaj wsrod wczesniejszych... mysle ze nie dalej jak w grudniu..
pozdr
Witam przedstawie tutaj temat juz oklepany na tym forum;) otoz planuje zalozyc ze wspolnikiem solarium , wstepnie wyliczylismy w kosztorysie ze na dzien dobry minimum jakie potrzebne jest nam na otwarcie dzialanlosci i prezne zarabianie na siebie to okolo 40 - 50 000 zl . Wobec tego mam Pytanie czy sa mozliwe dotacje jakiekolwiek na sfinansowanie tego projektu? I czy moze ktos z was orientuje sie do konca na czym polega kredyt pomostowy i czy jest on latwy do przyznania :) Z gory dziekuje za wszelkie odpowiedzi I pozdrawiam tych ktorych wlasny biznes sie oplacil:)
Hej ! Mam wielkie pytanie. Czy jest ktos kto móglby mi udzieliĆ wskazówkek jak mam otworzyc własna działalnosc gospodarcza. Mam 20 lat i chce otworzyc własnie solarium ale nie wiem dokładnie gdzie mam się z tym wzróciĆ i kogos prosiĆ o rade. Z góry dziękuje. Proszę pisaĆ na maia : SylwiaSitek@interia.pl
Dzień dobry
Zastanawiam się nad otwarciem solarium. Czy potrzebne mi są jakieś kursy aby rozpocząć ową działalność ?? Pozdrawiam Nadia
Nie.
Na forum znajdziesz odpowiedzi na większość swoich pytań zawartych w tym poście. Warto abyś przeczytał posty przyklejone w poszczególnych działach oraz sprawdził, czy pytanie lub temat już nie był poruszany na łamach forum! Do tego używamy opcji SZUKAJ. Dziękuję!
Jeśli bierzesz dotację z urzędu pracy na otwarcie działalności to tak musisz przejść kurs ABC Biznesu, ale jeśli otwierasz działalność ze swoich środków pieniężnych to nie musisz przechodzić żadnego kursu. A jeśli chodzi o same solarium to też nie przechodzisz żadnego kursu.
Proszę napisz mi w jak dużej miejscowości chcesz otworzyć solarium? Pozdrowienia.
Nadia, co do solarium nie potzrebujesz niby zadnego kursu, ale jakieś przygotowanie powinnaś mieć, co kolwiek, chyba że masz to spoko.
CO do solarium, to sam myślałem otworzyć, ale mozna konkurencja w moim mieście, a ja chciałem kupić super puszki. Opali cię jak kurczaka w moment, ale drogie strasznie, jak chcesz zebym ci doradził o soalarium pisz do mnie. A zobaczysz ze będizesz miała klientów masa, doradzę ci co zrobić. Pozdro
Witam
Posiadam mieszkanie (37m2,parter,2 pokoje) które znajduje się na przeciwko Szkoły Sredniej (ok 800 osób) i Sądu.Moja Miejscowość liczy 35 tyś mieszkańców. Planujemy wraz z mężem otworzyć tam salon fryzjerski i zastanawiamy się nad solarium.Planujemy przerobić to mieszkanie(osobne wejście) . Tak,żeby nie wchodzić przez klatkę schodową.Zastanawiamy się nad kupnem solarium (łóżko) .Mobilizuje Nas dobry punkt.Chcę kupić dobre solarium , czy opłaca się zainwestować w takie łóżko około 30 tyś zł ? Czy myslicie,że takie solarium wypali ? :) (nie dosłownie) :) ale opali :) Proszę o szczerą poradę
opali opali jak najbardziej.30 tyś to nie jest duża kwota jak na łóżko ale polecam poszperać na necie ,jest parę ciekawych pozycji tzw po tuningu czyli łóżka już trochę wysłużone ale ładnie odmalowane z ciekawymi graffiti :) jest z czego wybierać .no i oczywiście proszę sie przygotować na wymianę lamp na nowe koszt około 2500-5000 tyś w zależności od modelu .a co do przeróbki mieszkania noto będzie trochę roboty :( .murowane wizyta w rejonie energetycznym -zwiększenie mocy i radze sobie to zrobić na początku zanim cokolwiek się zacznie myśleć o solarium.
pozdrawiam i życzę powodzonka
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|