Witam wszystkich forumowiczow mieszkam obecnie w Anglii a konkretnie w CREWE gzie co 6 mieszkaniec to POLAK!!!myślałem o otwarciu solarium z 3 łozkami(2 lezace i 1 stojace)w crewe takich typowych salonow jest ze 3 moze 4. z tego ja byłem w 2 i lózka to w tych dwoch maja przedpotopowe,chyba nie słyszeli o ergoline:)kapitalu mam narazie 100tys zł.myslalem o zatrudnieniu 1 osoby czyli koszt okolo 900 funtow za miesiac plus koszt wynajmu(nie mam pojecia ile tu kosztuje metr kwad.) tutejszy podatek no i prad.jak myslicie jest szansa na ty zarobic??jezeli tak to prosilbym o suche karkulacje wedlug mnie to wygladaja one tak:
niech dziennie przyjdzie 20 osob na 12min(pol funta za min) to wychodzi dziennie 120 funtow razy srednio razy 25 dni liczac soboty to wychodzi jakies 3000funtow.minus oplacenie pracownika czyli liczmy 1000funtow zostaje 2000funtow i minus podatek,prad i wynajem to moze udałoby sie wyjsc na czysto z 1000funtow miesiecznie.jak uwazacie???jest tu duzo polakow ktorzy kompletnie nie znaja jezyka wiec moze łatwiej byłoby im przyjsc do solarium gzie pracuje polka???
mam rowniez pytania do rodakow zarowno w Polsce jak i w Anglii ktorzy sie znaja na tej branzy o nastepujace informacje:
-co ile powinno sie wymieniac lampy?bo czytalem ze koszt to 3tys zl za łóżko
-czy te lampy mozna wymieniac samemu?
-jakie sa mniej wiecej oplaty za prad?
-ile koszuje tak srednio wynajem loklu za metr tu w anglii(tak srednio)
za wszystkie posty dziekuje i prosze pomoc gdyz jestem zielony w tym temacie:(((