|
SONDA - Używasz w kontaktach biznesowych komunikatorów? |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Ja osobiście używam Gadu-gadu oraz Skype do rozmów z klientami. Mam podany taki rodzaj kontaktu ze mną w sygnaturce email i czekam zazwyczaj na pierwszy ruch klienta - nie narzucam się z takim kontaktem. Jeśli ja mam możliwość wyboru kontaktu to jednak wolę telefon, przyzwyczajenie chyba.
Rownież używam tych komunikatorów ale aby jeszcze ułatwić sobie życie urzywam komunikatora o jakże przyjemnej nazwie "Stefan" pozwala mi na korzystanie z sieci gadu gadu oraz skype na jednym komunikatorze,ale oczywiscie preferuje kontakt telefoniczny:)
ja też używam gg. natomiast staram się nie używać "opisów"
GG bardzo często, incydentalnie skype`a. Najczęsciej po prostu mail.
Musiałem założyć sobie drugi numer gg, który służy mi tylko do kontaktów służbowych (jest on między innymi podany w profilu na forum). Pozwala mi to na prywatność po godzinach pracy :-)
O ty :) Ja mam jeden numer Gadu do wszystkiego, Skype do wszystkiego i ICQ do tajnych rozmów :)
Bardzo denerwowały mnie osoby, który całą dobę wbijały mi się na gg i pytały o jakieś pierdoły albo chciały żebym szybko im coś sprawdził czy załatwił. Teraz mam luzik :-)
W sumie dobre podejście, mam nadzieję, że nie byłem jedną z tych osób :)
Używałem numeru GG przez ponad 5 lat, ale właśnie pod biznes go zmieniłem, raz, że trafił mi się łatwiejszy, a dwa za dużo ludzi miało do mnie numer GG, którzy tylko zawracali głowe. Terazpraktycznie poza wybranymi znajomymi oraz klientami nikt nie pisze. Bardzo często klienci na GG piszą do mnie celem szybkiego zapytania o rozmiary czy odpowiedni dobór karmy, a i stali klienci pisza ze zamawiaja to i to i potrebuja szybkiej odpowiedzi na kiedy im to dostarczę. GG jest dla nich wygodne, nie ukrywam, że dla mnie też, ale jeśli ja się mam skontaktować z klientem to najczęściej robie to przez telefon, tak mi się wydaje wygodniej i profesjonalniej.
Często kożystam z gg do do wszelakiego kontatku jednak preferuję mailowanie.
GG i Skype. Wystarczą.
W Skype znaleźli szpiega ostatnio, gadu gadu nie komunikuje się po ssl, ciężko jest rozmawiać za pomocą takich komunikatorów.
Co do GG to chodzi mi o sieć GG bo jako programu używam Konnekta, z Gadu-Gadu zrezygnowałem dość dawno i nie żałuję. A o szpiegu w Skype nie słyszałem, dobrze, że zbyt często przez niego nie rozmawiam ;)
ja ma w użytku Skype, GG, MSN, ICQ, Yahoo, Tlen
najczęściej oczywiście korzysam ze Skype i GG, z tym, że Skype staje się wsród moich klientów coraz bardziej popularny :) zawsze to mniejsze rachunki za komórke :) no a jeżeli mówimy o jakiś większych aliansach :) to oczywiście skype i GG poprzedzone są poprzez email :)
|
|