|
Sotisko z TYTONIEM ?? |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
A teraz kolejne pytanie..... Zastanawiam się także nad otwarciem stoiska z Tytoniem.. gdzies na targowisku albo hali targowej. Interes wydaje się niskobudżetowy. Mam zamiar kupic w hurtowni bądź bezposrednio od dystrybutora bardzo dużo rodzajów papierosów a nie tylko L&M Malboro itp. wydzierżawić box na targu, chociaż osobiście bardziej by mi pasowało gdzieś na hali :) jak sądzicie czy to może sie udać.. czy mozna oszacowac ile mniej wiecej byłbym w stanie zarobić :-) Czy ciężko jest dostać zezwolenie na handel tytoniem?. i po raz kolejny prosze Napiszcie mi jakies ciekawe pomysły na własny small biznes.. Najbardziej interesują mnie firmy usługowe.
Stoisko z tytoniem to moim zdaniem niezły pomysł o ile będziesz miał konkurencyjne ceny. Jeśli papierosy będą u Ciebie kosztować jakieś minimum 30 gr. mniej niż w sklepach masz szanse na sukces. W takim wypadku dla ludzi u których w domu wypala się np. dwie paczki dziennie (a takich domów jest dużo) kupując u Ciebie zaoszczędzają 18zł iesięcznie, czyli 216zł rocznie! Mógłbyś też wprowadzić jakieś niewiem, promocję dla stałych klientów, albo czasem dodawać zapalniczke przy zakupie 10 paczek.
Oprócz papierosów w twoim asortymencie mogą się znaleźć właśnie zapalniczki (zarówno te tanie, zwykłe jak i fajniejsze), fajki, tytoń do fajek, cygara i kilka innych związanych z tematem przedmiotów. Może dałoby też radę znaleźć papierosy mniej popularne, lub kila zagranicznych egzemplarzy. Palacze lubią prubować nowości. :grin: To tyle jeśli chodzi o pogląd na takie miejsce starego palacza, ale musisz wyliczyć, czy Tobie jako sprzedawcy też by się to opłacało.
|
|