|
Spawanie TIG |
Spawanie TIG
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam.W tej chwili pracuje jako operator tokarki CNC.Ostatnio wpadłem na pomysł żeby zrobić kurs spawania TIG , założyć działalność gospodarcza i wykonywać usługi w zakresie spawania.Klientów poszukiwał bym poprzez wysyłanie email z oferta na adresy okolicznych firm , ogłoszenie w prasie oraz mała reklamę przy drodze (mieszkam pomiędzy dwoma 50 tysięcznymi miastami). W sumie kurs na 2 stopnie spawania tig wyszedł by 3000 spawarka z 4000 .Miejsce mam przed domem.Duży murowany garaż i osprzęt .Wiem że spawanie rzećż nie łatwa ale dam rade (zawsze daje) co o tym wszystkim myślicie. Od poniedziałku moge zacząć kurs.Z góry dzięki za opinie
Pomysł bardzo dobry, ale jak TIG to AC/DC (prąd stały i przemienny) najlepiej Kemppi. Kosztuje średnio 3 razy więcej, ale wtedy spawasz aluminium i na tym zarobisz. Zwykłą stal i nierdzewną można spawać zwykłym MAG-iem lub Elektrodą otuloną (może nie tak precyzyjnie, ale spawać się da)
Pozdrawiam.
Witam,używam Kemppi,MIG/MAG bardzo dobra marka,polecam też urządzenia Fronius,absolutny szczyt,nie daj się namówić na Schermany,Magnumy itp,często poprawiam spawy po tych "maszynach".
Witam. Zgadzam się z kolegą SPAWTECH. Tak się składa ze posiadam migomat Sherman. Normalnie to jest porażka szkoda pieniedzy na taki sprzet lepiej dopłacic i kupic coś normalnego. Co tu duzo gadać chinszczyzna i tyle.
kolego na tigu zarobisz, szczególnie na alu jak tu kolega wspomniał ale musisz dobrze opanować temat. a jeszcze lepiej jak zrobisz UDT i jeszcze lepiej jak robisz H-l045. to wtedy nawet jak tu ci nie wypali to pojedziesz do skandynawii czy choćby do afryki północnej gdzie na luzie zarobisz te 20-40 tys. ale wtedy musiałbyś mieć też h-l045 w metodzie 111
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Spawanie TIG": - Spawanie - spawanie - SPAWANIE - Spawanie plastiku - spawanie--- produkcja
• Strona 1 z 1
|
|