|
sporo kasy |
|
Strona główna forum
‹ Banki, lokaty, kredyty, dotacje z UE
‹ Kredyty
Autor
Wiadomość
czy jest mozliwosc uzyskania kredytu w wysokosci 1 mln??
Tak, nawet większego.
gdzie moge szukac takiej pomocy... czy to sa banowe kredyty?? czy prywatne osoby(inwestorzy)
jeszcze pytanie - na jaki cel?
za te pieniadze mila by powstac siedziba firmy oraz parking dla aut, gdyz planuje zalozyc firme ktora zajmowala by sie wypozyczaniem aut
1 mln na nową firmę to raczej czarno widzę. Musiałbyś dokooptować do tego wspólnika który już prowadzi interes i to dochodowy. Zostają jeszcze bogaci krewni.
a jeli by tak wziasc kredyt hipoteczny by wykupic lokal wrac z parkingiem... a samochodzy wziasc w leasing??
bardzo dobry pomysł mogę Ci pomóc w załatwieniu i kredytu i leasingu jest tylko jeden drobny szczegół - zdolność kredytowa. W przypadku kredytu możesz dobrać współkredytobiorce, natomiast w wypadku leasingu są dwa wyjścia. Albo poręczyciel w postaci firmy posiadającej zdolność kredytową albo... możemy pokombinować z rozłożeniem ryzyka na kilka firm leasingowych, ale wtedy musisz się liczyć z udziałem własnym w transakcji w wysokości od 15 do 30% wartości pojazdów i druga sprawa ubezpieczenie. W wypadku wypożyczalni stawka rośnie nawet o 150%.
ten drobny szczegol to troche taki wiekszy szczegol:):). ja nie posiadam zdolnosci kredytowej czyli w gre wchodzilo by dobraine wspolkredytobiorcy. jedyne zabezpieczenie to nieruchomosc zakupiona za te pieiadze. natomiast jesli chodzi o leasing, gdzie mozna szukac takiego poreczyciela??
najlepiej wśród znajomych, którzy prowadzą DG i uda Ci sie zaszczepić im idee Twojej firmy, a jeszcze lepiej przedstawisz im rozsądny i realny biznesplan.
nikt z rodziny ani z moich znajomych nie prowadzi DG niestety:( chyba tylko ja mam dosc odwagi i sily zeby kierowac swoim zyciem
co to znacy doklanie nie zdonly na kredyt.nie masz pracy ale dochody masz czy nic nie masz.
Inna mozliwosc jezli jestes wstanie znalesc dzialke na parkingu kture jest 2 razy tyle warte wedug wyceny niz zaplacisz to wchodzi jeste kredyt na gebe z dombanku ale tam sa najgorsze % chyba okolo 11% w CHF
nie mam pracy ani zarobkow. jestem studentem
może zacznij od wypożyczalni resoraków do przedszkoli. bo z tego, co piszesz, to blado widzę twoją wypożyczalnię za 1 mln zł. nie chcę cię zniechęcać, ale może na początek zacznij mniejszy biznes. jak wtopisz, to przynajmniej nie będziesz skończony. przeciętny milioner w usa bankrutował średnio 3,5 raza zanim został bogaty.
pozdrawiam
|
|