Mysle nad załozeniem Sport Pubu
czy moze wie ktos jakie sa koszty zalozenia takiego pabu.
I czy jest możliwośc dofinansowania.
|
Sport PUB |
Sport PUB
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Mysle nad załozeniem Sport Pubu
czy moze wie ktos jakie sa koszty zalozenia takiego pabu. I czy jest możliwośc dofinansowania.
Koszty sa bardzo bardzo wysokie i zaleza od tego jakim duzym lokalem dysponujesz oraz jaki standard chcesz tam miec... mysle ze min to 500 tys zl aby w ogole zazac o czyms myslec ale z drugiej strony za to mozna tez juz cos zrobic jesli sie ma konkretny plan i potrafi sie samemu cos zaprojektowac i zrobic.... ogolnie jest to ryzykowny interes i potrzeba sporo gotowki nei mowiac o kasie ktora trzeba miec aby na poczatku dokladac do tego interesu
ale czemu az 500tys
bylem w multikinie w bydgoszczy i zauwazylem w nim lech pub miejsce gdzie moza ogladac mecze pic piwo itp chce taki maly pubik zrobic
500 tyś za to to byś otworzyl niezla knajpe na rynku w krakowie...
Kolego wszystko zaczyna sie od lokalu,jak masz swoj to super, jak nie to czynsz, odstępne (nie zawsze ale teraz dosc częste), remont, potem projekt baru, co do wyposażenia to mozesz uciekać wpoł środki tzn np urzywane fajne sofy, urzywany telewizor. Drogą sprawa jest wentylacja z klimatyzacją, bez której w lecie czy zimie nie ruszysz. Do tego dochodzą koszty zatudnienia musisz miec napewno kilka osob bo sam ani z kolega nie dasz rady. Co do samego pomyslu to w stanach sporo jest takich pubów o tematyce sportowej,ale stany żyja sportem i maja swoją osobną historie a w polsce to co jedynie malysz i kilku siatkarzy i to w zasadzie tyle kim mozna sie pochwailc... Ale sprobować zawsze mozna, dogadać sie z jakims browarem i dzialać :) Powodzenia
No wlasnie skoro tak ladnie wpsomiales o klimatyzacji to moze powiesz koledze od razu jaki to jest koszt.... jesli lokal nie jest w nia wyposazony to musisz ja koniecznie posiadac. W moim bylym miejscu pracy czyli takim niezbyt duzym lokalu koszt klimatyzacji pociagnal za soba 60 tys zl :/ wydaje mi sie ze to bardzo duzo a gdzie reszta? samo wyposazenie.... tak aby wszytsko spelnialo normy... lokal nie moze tez byc aly poniewaz usisz miec zaplecze, szatnie, szatnie dla pracownikow, toalety, toalety dla pracownikow... pomysl ze to juz sa metry a przeciez sala tez musi miec sporo metrow aby troszke ludzi tam weszlo...
P.S. nie sluchaj wszytskich ktorzy od razu twierdza ze to swietny albo dobry interes.... rzeczywiscie tak jest ale jesli zrobi sie to profesjonalnie ma sie na ten temat duza wiedze i do tego pieniadze.... poniewaz poczatek moze byc tak trudny ze jesli nei bedziesz mial z czego dokladac to mozesz ladnie sie zadluzyc... dla przyladu w Bydgoszczy jest pub ( nazwy nie bede podawal) ale codziennie otwart i ma klientow... piatek sobota na imprezie 200 osob dziala rok wiec z zewnatrz wszystko wyglada ok a w rzeczywistosci wlasciciel wychodzi ledwie na zero a czasami nawet musi dolozyc :/ co prawda nei zna sie zupelnie na tym :P
Witam, wpadłem na genialny pomysł żeby otworzyć sport pub. Mam już lokal 100m2. Chciałbym do tego lokalu włożyć kilka telewizorów 40 calowych, jakieś sofy i fotele, stoliki, może jakieś konsole do gry. Oczywiście zrobił bym barek w którym podawał bym alkohol i jakieś zapiekanki, pizze i tego typu żarcie. Myślałem też żeby wejść w spółkę z lokalną siecią fast-food, która mogła by mieć ten lokal ze mną na spółę (tzn. oni by się zajmowali jedzeniem, mój był by pub,) wtedy koszty były by mniejsze.
Co do kosztów: - mam 25 tysięcy wkładu włąsnego - wziął bym kredyt na 30tyś w banku Czy to by wystarczyło na otwarcie działalności? Dodam, że lokal nie wymaga remontu, ponieważ niedawno działała w nim podobna działalność. Co do zainteresowania, to już kiedyś przeprowadzałem ankietę wśród mieszkańców, mówili mi że chętnie by odwiedzili takie miejsce. A co wy sądzicie o tym pomyśle? uda się z tego wyżyć?
u mnie powstal taki pub na osiedlu tzn osobiscie w srodku nei bylem ale z tego co slyszalem jest spoko ale ludzi tam nie ma , nei wiem czemu jest wii , ps3 , mozna grac turnieje itp koszt godziny to chyba 7 zl czy cos takiego wiec nie jest to duza cena na alkoholu bardziej mozna sie dorobic . wiadomo mlodziez by przychodzila ale nie ma ona zbytnio pieniedzy na picie alkoholu w pubie wiec cena piwa nie moze byc wygorowana mysle ze 5 zl za piwko mozna by bylo dac jeszcze ale jakby bylo w butelce to jeszzcze lepiej . odpowiedz masz od typowego klijentka co by mnie zachecalo zebym tam przyszedl :P
Czy da się wyżyć to trudno po tym co napisałeś powiedzieć. A jaką masz konkurencje i jak duża jest miejscowość? Ludzie zmieniają lokale jak rękawiczki, więc żeby przyciągnąć stałych bywalców musisz mieć naprawdę dobrą ofertę.
Chłopcze, ogarnij się już z tymi tematami bo są one beznadziejne. Nie wiem czy płacą Ci za zakładanie tematów czy po prostu robisz to z nudów. Masz konto od 10 dni a tematów beznadziejnych pomysłów masz już chyba z 4-5. Oczywiście w każdym temacie piszesz że masz GENIALNY pomysł. Masz jakieś powiązania z użytkownikiem piotrgeniusz? Może jest to jedna i ta sama osoba? ;-) Założyłeś temat o bramkach na Państwowej drodze - oczywiście pomysł uważałeś za GENIALNY, wyszło że jest beznadziejny. Kolejnym pomysłem była Straż Weselna - kolejny beznadziejny pomysł, tylko że tutaj napisałeś że dostałeś dotacje z UP i masz działalność na to, szkoda że jak na razie nie umiesz podać przynajmniej nazwy i regonu owej firmy :-) po chwili założyłeś trzeci temat o zajmowaniu ławek w kościele - już TRZECI GENIALNY pomysł. Teraz pojawił się CZWARTY GENIALNY pomysł na otworzenie knajpy. W jakim czasie założysz kolejny temat z PIĄTYM i SZÓSTYM GENIALNYM pomysłem? ;-) mam nadzieję że długo nie będę musiał czekać, bo dzisiaj już się pojawią nowe pomysły? ;-) Co do ankiet - Ty ciągle ankiety przeprowadzasz. Niedługo może przeprowadzisz ankietę ile osób w Twojej wiosce dziennie korzysta z toalety bo wpadnie Ci kolejny GENIALNY pomysł aby podcierać mieszkańcom pupcie :-) 1 podtarcie = 5 zł opłaty :-)
Na sport pub 100m to zdecydowanie za mało i jeszcze chcesz to z kimś dzielić....Zresztą kasy też za mało.
Pomysl sam w sobie jest fajny - nie mozna go az tak krytykowac.. Najwazniejsza dla mnie sprawa to lokalizacja, wielkosc miejscowosci i konkurencja. Kwota ktora masz niestety moze byc za mala.
Tak wiec daj wiecej szczegolow gdzie to ma byc i wtedy bedzie lepsza rozmowa
No i poco takie coś piszesz? masz jakiś kompleks wytykania moich pomysłów na życie? Twój post nic nie wnosi do tematu więc nic tu po tobie. Żegnam cie Trolu.
Miejscowość 100tyś ludzi, nie ma takiego pubu w mieście, lokal lokalizuje się w blisko rynku
Nadal czekam aż podasz mi dane firmy którą otworzyłeś i która się zajmuje strzeżeniem wesel :-)
to sobie poczekasz nie zamierzam ci ich podawać bo i tak z nich nie skorzystasz
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|