Witam serdecznie,
mam dwa kwiestie:
1. jak to jest z dołączeniem umowy najmu lokalu? Z tego co rozumiem z wniosku o dofinansowanie z PUP, to muszę do tego właśnie wniosku dostarczyć umowę o najem lokalu, w którym zamierzam prowadzić działalność. Ale jak to zrobić, skoro firma zacznie działać dopiero za około 2 miesiące ? ( 1 miesiąc odpowiedz PUP, 2 miesiąc rejestracja firmy ? ) przecież to niedorzeczne, aby podpisywać z kimś umowę o najem lokalu, jeśli nie mamy pewności, że rozpoczniemy działalność, gdyż fakt ten jest może być uwarunkowany właśnie otrzymaniem dotacji. Pytanie : czy niestety jest tak jak myślę, czy może się mylę ?
czy jeśli tak jest, to wtedy może to być umowa o najem lokalu od momentu rozpoczęcia działalności, czyli za rozpoczynająca się za 2 miesiące ?
2. z tego co wiem, to przez wkład własny rozumie się zazwyczaj gotówkę. czy tą gotówkę się jakoś dokumentuje ? wolne środki na koncie ? wierzą na słowo, czy potrzebują gwarancji ?
3. pani w PUP ( Kielce ) powiedziała mi, że obecnie kwota to 12 000. w papierach stoi: "5 razy średnia pensja". wiec przypuszczam że nie jest to równe 12tys, tylko np. 12,5tys, czy tez 13 tys. Jak to sprawdzić ? bo przecież nikt nie da mi więcej niż o to proszę, prawda ? :) a warto byłoby wykorzystac wszystko.
bardzo proszę o odpowiedź