Witam.
Moze teraz ja dla urozmaicenia wątku.
Wydaje mi się, że pomysł powstał na bazie jakiego amerykańskiego filmu lecącego ostatnio w tv. Chyba go oglądałem. Było tam jednak morderstwo. mniejsza z tym.
Co do konkurencyjności z Agencjami detektywistycznymi to nie wiem czy Ci wyjdzie, zwłaszcza cenowo. Pomijając moralne dylematy to taka usługa musi być droga.
Trzeba płacić za knajpy, resteuracje, kino, kwiaty a poza tym musisz mieć wykwalifikowaną kadrę a ta napewno nie będzie tania zwłaszcza jeżeli znajomości kończą się seksem.
Chcesz zatrudiać po dwie trzy osoby w mieście trochę to ludzi jest i do tego napewno nie tanich. I napewno musi to być wykwalifikowana kadra a jednocześnie z klasą, gustem aby udało mu się "wyrwać lachona". Do tego koszty utrzymania serwera, bazy co wcale nie jest malo. zwłaszcza że dane muszą być szyfrowane, kopiowane w razie awarii serwera itd itp.
KOszty samego sprzetu, ogromne. Aparaty foto, telefony, samochody, podsluchy kamery.
Dobrze by bylo wynajac mieskzanie, w ktorym mozna by juz zainstalowac cala aparature, jednak po kilku numerach mieszkanie bedzie spalone. plotki sie rozejda.
Zresztą logowanie przez stronę internetową, niby anonimowe a jednak jest jeszcze szansa że kiedyś admin wykorzysta zgromadzone materialy. a nawet nie wiadomo kto nim jest.
Wydaje mi się że docelowa grupa klientow bylaby raczej zamozna, a oni wola isc do zaufanego detektywa poleconego prze przyjaciela z biznesu wiedzac ze wszystko zalatwi z klasa i dyskrecja.
Koszty6 ogromne, zysk niepweny, problemy ze znalezieniem kadry.
Raczej kicha.