|
Sprowadzanie rozbitków z anglii |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
witam wszystkich!zastanawiam się nad sprowadzaniem rozbitych aut z anglii w celach zarobkowych-konkretnie aut na części,czy jest ktoś kto mógłby udzielić mi konkretnych rad i wskazówek gdzie szukać aut w anglii,czy są ubezpieczalnie które robią przetargi takich aut,czy na granicy płaci się opłaty i czy auta sprowadza się jako do remontu czy na częsci,
Mam pytanie informacje odnosnie złotego interesu ze sprowadzaniem aut z angli udało Ci sie uzyskac od Heńka w spożywczym czy pani Jadzi spod monopolowego. Czemu uważasz ze nieznajac sie na autach i na rynku angielskich samochodow masz szanse powodzenia w tej branży. Czy wiesz ze jesli sprowadzisz samochod osobowy (nie ważne ze na czesci)i nie oplacisz za niego akcyzy jest to przestepsto za które grozi odsiadka. Jak chcesz przewozic te samochody do Polski ? . Czy mialbys kogos zaufanego ktory sprzedawal by czesci za Ciebie i nie wkladal polowy do wlasnej kieszeni ?
Pozdrawiam.
witam! nie prosilem o lekka ironie i kpinke ale o konkretne informacje na autach znam sie srednio ale brat od 20 lat prowadzi warsztat samochodowy w bardzo wymagajacym miejscu jakim jest kanada i ma bardzo dobra renome i pewnie tak by zostalo lecz koligacje rodzinne sklonily go do powrotu do polski i taki biznes wymyslilismy bo cos trzeba robic rynek angielski mozna zapewne poznac wkoncu to nie korea polnocna tym bardziej jak zna sie jezyk w stopniu bdb wiec mysle ze i szanse powodzenia sa duze akcyze placic zamierzamy bo tylek mozna latwo umoczyc demontaz i sprzedaz prowadzic bedzie bliska rodzina wiec to nie problem transport to koszt okolo 10000 zl za lole na 8 aut w 2 strony wiec jak widzisz troszke juz wiemy a reszte zapewne sie dowiemy ja w zamian udziele chetnym info na temat jakie musi spelnic wymogi plac pod taka dzialalnosc jakie zapisy w planie zagospodarowania musza byc i jakie miec dopuszczenia i pozwolenia a jest to ostrzegam dluga i zmudna droga przy naszej biurokracji i nie na kazdym miejscu mozna takie zeczy robic my w zasadzie juz to przeszlismy i mamy wszystko pomalutku dowiemy sie wszystkiego kasy troche jest na inwestycje i bedzie ok
może lepiej warsztat niż sprowadzanie śmieci z anglii?
żade smieci planujemy roczniki2004 w góre
Witam miesykam obecnie w UK moge pomuc troszeczke http://www.autotrader.co.uk przegladnij te stronke .Powodzonka jak cos to sie odezwij moze pomoge wiecej
ale rozbite na czesci a niech Cie ręka Boska broni ak przekladki robic sie Wam zamarzy i takie smieci kolejne beda jezdzic po drogach ...
siemka od 3 la t mieszkam w uk mysle ze to jes swietny pomysl ale rozszerzyl bym go jeszcze o naprawy w polsce i sprzedaz spowrotem w uk albo w renowacje samochodow z konca lat 70tych do konca 80tych ( np porownaj ceny jaguara xjs od 500 do 6000 funtow ten sam rocznik tylko odnowiony albo vw transporter z tych lat!!! polecam .hbcgroup.co.uk ,ebay.co.uk . powodzenia!!! ps. Niestety nie mam pojecia o rynku czesci zamiennych w polsce oraz kosztow odnowienia klasyka wiec trudno mi wypowiedziec sie na temat oplacalnosci takiego biznesu
Mieszkam w Anglii w Nottinghamshire.
Mozesz sprobowac w okolicy Doncaster jest kilka szrotow. Z drogi widac na bardzo masywne (polki po 3-4 auta pietrowo).
nie jest to takie proste jak sie wydaje po pierwsze dostep do tanich samochodow... bo jak znajdziesz na necie okazje to nie jestes sam ... ze szrotow sredni interes bo najczesciej auta sa juz rozebrane i lepsze czesci wyciagniete kupujac od prywatnych ludzi owszem idze kupic cos tano jednak zazwyczaj samochody te nie maja taxu wiec nie pojedziesz nim po drugie nie masz ubezpieczenia zostaje laweta czyli dodatkowe koszty (w anglii nie male) auta bez taxu nie postawisz na ulicy czyli musisz miec plac kwestia transporu do polski jak Ci sie uda logistycznie dograc ze wszytskie auta sa w jednym miejscu sam sobie je zaladujesz to tak czy inaczej musisz sie liczyc z kosztem 1200 zl od samochodu ...
siemanko!po to ruszyłem ten temat na forum aby się czegoś konkretniej dowiedzieć jeżeli rzeczywiście dojdzie do rozpoczęcia biznesu to poszukam w uk kogoś kto dysponuje kawałkiem placu żeby te auta przetrzymać do czasu transportu do polski oczywiscie nie za darmo może jest inny sposób jakoś to polacy robia i wygląda że niezle zarabiają mam wgląd do takiego miejsca w polsce 50 km odemnie gośc ma taki plac i sprowadza sprzedaje od roku tylko rozbitki na częsci z uk i widac że poprawiła mu się stopa życiowa
Witam serdecznie
Kolego na początku wątku podaję ci adres meila prawnik34@vp.pl do dalszej korespondencji.Temat jest dobry.Jak jesteś osobą poważną i naprawde miał byś odbiorców na te śmieci to ci mogę pomóc(wiadomo ja też na tym zarobię).Mieszkam w uk od ponad roku i władam angielskim na poziomie,jeżeli twoja wypłacalność jest wiarygodna i jestes w stanie pokryć koszta placu na pomieszczenie bynajmniej tych kilku samochodów które wchodzą na lawetę to jest to do zorganizowania.Jest strona internetowa na krórej umieszczane są aukcję różnych szrotów na terenie anglii.Nazwa http://www.universal-salvage.uk.Zalogowanym może być tylko rezydent anglii z papierami o płaceniu podatków czyli np.Ja.A resztę się już domyśl. czekam na odpowiedz. pozdrawiam
zalogowanym który noże brać udział w aukcji...
to chyba jakiś zbieg okoliczności bo przypomiałem sobie że mam nawet prawko na lawety. hehe
pozdrawiam
ta aukcja Universal to dobry namiar na smieci,jest tam tego sporo.Ja bylem na tej aukcji akurat w Sandy ale jest ona w kilku czesciach UK.Jesli macie na tyle kasy,zeby przebic tamtejszych wyjadaczy to nie ma sie nad czym zastanawiac.Widzalem Holendrow na tej aukcji i mase Polakow z Tirami,
Powodzenia
|
|