|
Sprowadzenie sprzetu z irlandii - strona 2 |
Sprowadzenie sprzetu z irlandii
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Import/Eksport
Autor
Wiadomość
Deklarację Intrasat będziesz musiał składać jak przekroczysz milionka zeta w obrocie-netto....życzymy aby było to jak najszybciej.....:)
czyli jak kupie maszynke to wystarczy ze przetlumacze fakture i tyle??
Nic nie musisz tłumaczyć,najwyżej dla UP możesz opisać ta fakturę- jako nazwa towaru na polski i to wszystko.Faktura jest dla Ciebie a Twoja księgowa będzie dalej wiedziała co z nią zrobić i jak zrobić F.wewnętrzną dla róznic kursowych.
a co sadzisz o tym, ze juz napisalem we wniosku ze zaplace 17 tys. i ze chce zaplacic tam vat plus jeszcze ta roznice u nas w PL czyli 1 proc??
To jest wporzo,chodzi tylko o to aby Paniom z UP nie namieszało to w głowie przy rozliczaniu dotacji.....:))))))One nie koniecznie mogą się znac na "tych" sprawach".Trochę to jest dla mnie dziwne,że ten VAT zaliczyli jako koszt bo ten VAT "nie jest kosztem" no ale co UP to inny obyczaj....
własnie tak to jest z naszymi urzędami, najgłupsze jest to, ze musialem dac zaswiadczenie o dochodach teraz na poczatku a pozniej znowu bede musial je dostarczyc poniewaz kazde zaswiadczenie jest tylko miesiac wazne.
dziwna sprawa
jak kupujesz maszyne to nie powinienes placic vatu w irlandii ja ja kupujesz dla siebie to chyba wogole nie powinno byc tego vatu vat powinien sie pojawic w momwcie sprzedazy w pl czyli 22% od kwoty sprzedazy moge sie mylic poprawcie mnie
Karni20-jednak się mylisz:)
Niestety vatowanie jest już na etapie kupna z Irlandii....
jak kupuje towar w angli to bez vat
doliczm go dopiero w momęcie sprzedazy w pl ale moze to jest jakis inny przypadek
Sprawdź również podobne tematy:
- Sprowadzenie małego drobiazgu z USA
- Sprowadzenie słuchawek z USA. Jak to zrobić? - Sprowadzenie zywnosci z zagranicy - Sprowadzenie elektronarzędzi i komputerów z Niemiec? - Sprowadzenie kilku motocykli z Anglii. - Sklep z ubraniami, sprowadzenie z Chin.... - Grupa handlowa, sprowadzenie i handel odzieżą - Sprowadzenie towaru a vat sprzedaz dalej na promy(bez vatu - Sprowadzenie auta "na kołach" z Niemczech. Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|