Witam serdecznie,
Nazywam się Jakub, dziś znalazłem Wasze forum :) Chciałbym się podzielić swoim pomysłem na biznes. Wy jako osoby postronne oraz doświadczone możecie dostrzec w moim pomyśle coś czego ja nie widzę. To mogą być bardzo cenne uwagi oraz opinie. Z góry więc za nie dziękuję.
Po głowie chodzi mi pomysł na firmę. Głównie zajmowałaby się sprzątaniem domów (odkurzaczami wodnymi, nie zwykłymi - sprzątanie podłóg, dywanów, kanap itd) oraz firm (powiedzmy, że jakaś firma nie chce zatrudniać własnych sprzątaczek, ponieważ to jest pewien koszt: pensja, składki itd. A z nami podpisuje umowę i nasi pracownicy sprzątają co X dni gruntowanie biura). Dodatkowo świadczyłaby usługę niszczenia dokumentów - pracownicy firmy przyjeżdżają do klienta, pakują dokumenty do ciężkich, czarnych, metalowych skrzyń (to musi także efektownie wyglądać), przywożą do firmy, gdzie wszystko jest niszczone na drobne kawałeczki. Proces transportu oraz niszczenia odbywać się może w obecności pracownika firmy klienta.
Co Wy sądzicie o takiej działalności? Ogólnie na razie jest to jedynie pomysł. Nie przeprowadzałem jeszcze rozeznania, informacji o rynku itd.