|
Sprzątanie domu - proszę o pomoc! |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam! Chciałabym się dowiedzieć jaka jest mniej więcej stawka za sprzątanie dużej willi, metraż ok 300 m2, sprzątanie całego domu dwa razy w tygodniu łącznie z prasowaniem prania, myciem okien itp. Chciałabym się dowiedzieć jakie są stawki za metr czy za godzinę ponieważ nie jestem zorientowana w temacie. Proszę o pomoc
z tego co wiem to płacą od 7 do 10 zł na godzinę
Zastosuj sprawdzony sposób, zatelefonuj do konkurencji, podaj swoją ofertę, wszystko powiedzą co zechcesz wiedzieć, osobiście uważam że za stałe zlecenie dużej powierzchni obowiązuje cena negocjowana, nie mająca odzwierciedlenia w powszechnie przyjętych stawkach, musi być korzystna dla ciebie i zleceniodawcy.
Karolka! Ja niedawno otworzyłam firmę sprzątającą. Nie sprzątam w mieszkaniach ale w pensjonatach nad morzem. Za sprzątniecie pokoju z łazienką (co zajmuje okoł pół godziny) biorę 10 zł. Najlepiej tak jak już ktoś poradził, podzwoń po konkurencji i dowiedz się ile biorą za sprzątanie mieszkania. Kazde mieszkanie jest inne więc cenę najlepiej ustalać indywidualnie jak już obejrzysz mieszkanie i poznasz zakres obowiązków. Powodzenia Kasia.
|
|