prosiłbym was o dyskusje czy jest szansa
na sukces otwierając ten biznes?? wasze za i przeciw !!
|
Sprzątanie mieszkań, biur, pranie odzieży w24h, wspolnoty? |
Sprzątanie mieszkań, biur, pranie odzieży w24h, wspolnoty?
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
prosiłbym was o dyskusje czy jest szansa
na sukces otwierając ten biznes?? wasze za i przeciw !!
Wiesz co, ja tak się zastanawiałem (sorry że Ci się wpieprzam do postu :) ) nad przeprowadzaniem małych remontów mieszkań i domków, tzn. malowanie ścian, kładzenie paneli, składanie mebli itp. Podsunąłeś mi pomysł żeby wprowadzić też sprzątanie, ale nie wiem czy to ma jakikolwiek sens. Co do remontów - od podstaw zbudowaliśmy z moją rodziną duuuuży dom, od fundamentów, po wykończenie. Ale malowanie i panele najbardziej mi przypadły do gustu. Przy malowaniu dochodzi jeszcze gładzenie i wyrównywanie ścian. Razem z dziewczyną się zastanawialiśmy nad tym biznesem. Położenie metra kwadratowego paneli kosztuje u żurków (pijaków) chyba 9 czy 12 zł (nie powiem dokładnie, bo ceny nalewek się zmieniają :)). Co do malowania to cen nie znam. A za składannie mebli życzą sobie 200 zł od sztuki, nawet jak jest to zwykły taboret :) Jak sądzicie? Wchodzić w to? Praktycznie zero wkładu własnego, prócz wydtku na reklamę. Pozdro i piszcie swoje opinie :)
ja tworzę spółkę z moim wiernym pryjacielem
naszym największym kapitałem są nasze rodziny które są nauczone cieżkiej i dokładnej pracy , dlatego nie obawiam się że będą zgłaszane reklamacje tworzymy cały wachlarz usług od sprzątania mieszkań po przeprowadzki , ale głownie skupimy sie na opiece nad wspólnotami mieszkaniowymi ponieważ w naszym regionie prężnie rozwijają sie firmy developerskie i ktos musi się tym terenem zając [ Dodano: Sro Sie 23, 2006 1:39 pm ] prosze co myślicie warto spróbowac??
Specjalista- podzwoń do firm i popytaj o wolne terminy :wink:
Yascoool- ja bym próbował.
Mi osobiście wydaje się, że sprzątanie biur to szansa na prawdziwy sukces. Pooglądaj sobie strony profesjonalnych firm, dla których sprzątanie to codzienność. Przyklad: www.prof-us.com.pl sprzątanie to ich wiodące zajęcie, a oprócz tego zajmują się takimi kwestiami jak ochrona i serwis techniczny. Myślę, że zajmując się taką dzialalnościa, na początku jedynymi uslugami będzie sprzątanie biur i mieszkań, ale bardzo szybko można się w tej branży rozwinąć. Powodzenia :)
Sprawdź również podobne tematy:
- Sprzatanie biur, pranie oraz czyszczenie dywanow i wykladzin
- Sprzątanie biur - Kompleksowe sprzątanie biur - Poznań - Wykańczanie wnętrz mieszkań, biur, butików - Sprzątanie biur i innych obiektów Poznań - Sprzatanie biur, zakładów, bloków, domów jednorodzinnych - Pranie dywanów, tapicerki, sprzątanie - Podkarpackie - Pranie i Czyszczenie tapicerek samochodowych, pranie dywanów - Ekologiczne sprzątanie, sprzątanie bez użycia środków chemic Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|