|
Sprzątanie po trupach... nie śmiejcie się |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
jestem z wykształcenia chemikiem i wiem jakich srodków trzeba uzywać aby zneutralizować smród po nieboszczykach. co myślicie o takiej firmie świadczącej takie usługi jak sprzatanie domów, lokali po np jakis morderstwach, samobójstwach itp. Jak wiadomo taki smród jest nie do zniesienia i wielu ludzi opuszcza takie miejsce zamieszkania na dłuższy czas chociaż i tak nie idzie tak łatwo tego przewietrzyć. Czy jest mozliwe abym nawiązał kontakt z powiedzmy komendą główną policji w np. kilku województwach i oni by np do nas dzwonili że tu i tu np. było jakies morderstwo i trzeba posprzątaći my jedziemy na miejsce i robimy co trzeba. Co o tym myślicie?
Myśle ze w przyszlosci mógłbyś rozszerzyć działalnośc i współpracowac z mordercami w celu pozbywania sie zwłok, oczywiście chodzi mi tu o rozpuszczenie zwłok w kwasie.
W Polsce ten rynek jest już raczej zaklepany z tego co wiem to pracownicy takich firm zarabiają naprawdę konkretne pieniądze ale większość nie wytrzymuje dłużej niż rok mój kolega pracował w takiej firmie mieli chyba podpisaną umowę z KGP
Pruszków odnawia struktury mafijne więc jak się z nimi dogadasz to na pewno będziesz miał co robić ;)
Interes jest oplacalny i warty zainteresowania ale jak juz kolega napisal nie latwo bedzie sie wbic.
podobno w USA są takie firmy. Zarabiaja niemałe pieniądze było o tym kiedyś w którymś tam numerze CKMu. podobno czasami nawet miasto płaci takim firmom aby zlikwidować uciążliwy zapach ponieważ sąsiadom przeszkadza. Niby w Polsce konkurencju dużej zresztą niewiem czy takowej przypadkiem wogóle jeszcze niema.
Nie słyszałem ażeby istniały firmy zaimujące się głównie czy jedynie neutralizacją zapachów po trupach, tym bardziej nie słyszałem żeby ten sektor był "obstawiony" jak ktoś wcześniej tutaj się wypowiedział. Nie widzę potrzeby ażeby policja a tym bardziej główna podpisywała umowy na takie usługi, po co, w jakim celu, no chyba że mieliby smród w samym gmachu KGP, ale w takich przypadkach o ile się orientuję to poprostu zamówiono by malarza i po sprawie. Proszę odpowiedzieć sobie na pytanie, ile chociażby rocznie znajdowanych jest trupów w pomieszczeniach po których należy je zdezynfekować , bardzo mało. Miałem zawodowo kontakt w takich i temu podobnych zdarzeniach, najczęściej ujawniane są starsze osoby którym zamiera się w samotności ale kwestia doprowadzenia lokalu do stanu używalności leży w gestii właściciela i tenże zwraca się do firmy najczęściej tej samej co odrobacza -dezyfnekcja, dezynsekcja, dekateryzacja - czy jakoś tak. Dla autora pytanie, czy chemik nie może pomyśleć o przyjemniejszym biznesie, jednocześnie podpowiem że swego czasu kuzynka też chemik produkowała dla potrzeb znajomej kosmetyczki w warunkach wcale nielaboratoryjnych, krem własnego pomysłu który dawał jej znaczne zyski, może w tym kierunku należałoby spojrzeć, pozdrawiam.
Wątpię aby w zakresie obowiązków komendy/policji było doprowadzenie pomieszczenia do stanu używalności (zaznałem takiego przypadku w moim bliskim sąsiedztwie i wydaje mi się że wyraz "posprzątanie" po czymś takim, czego byłem świadkiem, jest słowem zbyt delikatnym), aczkolwiek mogę się mylić. Filmy amerykańskie mogą się mijać z polską rzeczywistością.
Na miejscu autora tematu szukałbym raczej informacji w urzędzie miejskim - zapytać czy są zainteresowani taką usługą. Drugim miejscem, gdzie udałbym się ze swoją ofertą byłby by z pewnością zakłady pogrzebowe. Nie mam również bladego pojęcia czy autor wie jak mogą wyglądać i pachnąć takie miejsca, i czy wiedzę ową zdobył z książek czy też doświadczył tego osobiście. Nie wiem też czy interes jest opłacalny, biorąc pod uwagę liczebność zgonów.
tak na powaznie... pomysł bardzo ciekawy, musiałbys troche poszukach chocby na necie , czy juz cos takiego istnieje,niemniej nawet jak by juz było cos takiego zawsze znajdzie sie miejsce i dla ciebie, ryzyko przedsiewziecia ..jak mysle niskie... na poczatek jakas strona internetowa , ogłoszenia itp...zapewne w takiej branzy nie ma za duzo... Firm oferujacych takie usługi... tak wiec teren działania zapewne byłby ogólnopolski .......temat co prawda smierdzacy...ale pieniązki juz nie :) zycze powodzenia
Kiedyś na "Real TV" leciał program o takiej firmie z tym, że w Anglii. Pieniądze były nawet niezłe, ale jak w Polsce ?
|
|