Witam
Sprzedalem przedmiot o warosci 8000 zl za kwote 400 zl.Zapomnilame zakonczyc aukcji przed czasem.Trafilem na hama/cwaniaka ktory mnie straszy sadem.Co mam teraz robic ?
|
Sprzedalem przedmiot na allegro za grosze |
Sprzedalem przedmiot na allegro za grosze
• Strona 1 z 4 • 1, 2, 3, 4
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Witam
Sprzedalem przedmiot o warosci 8000 zl za kwote 400 zl.Zapomnilame zakonczyc aukcji przed czasem.Trafilem na hama/cwaniaka ktory mnie straszy sadem.Co mam teraz robic ?
Napisz że przedmiot uległ uszkodzeniu został skradziony i już. Najwyżej dostaniesz negatywa do sądu raczej cię nie poda ale będzie próbował pewnie cię tym straszyć. A dla Ciebie jest to nauczka by dawać cenę minimalną bo pewnie chciałeś zaoszczędzi parę groszy a tu masz taki pasztet.
Wyslal mi juz jakies pismo ze zwraca sie o okreslenie miejsca odbioru towaru i ze jak nei odpowiem to mam to traktowac jako pismo przed sadowe ;/Moze wyslac mu jakies oswiadczenie odstapienai od umowy ?
Chce cię zastraszyć widać że może trochę bardziej obeznany w sprzedaży internetowej od Ciebie. Na twoim miejscu napisał mu żeby dał sobie spokój bo mu tego towaru nie sprzedam bo go nie masz bo uległ uszkodzeniu a gość nie ma możliwościowi sprawdzić czy masz ten towar . Wystaw negatywa i koniec, nie odbieraj telefonów a na maile nie odpisuj da sobie spokój po pewnym czasie najwyżej dostaniesz ostrzeżenie od Allegro i negatywa od niego i tyle.
No niby tak ale co jak przyjdzie wezwanie do sadu ? ;/ Nie wiem wlasnie co mam sobie myslec
Nie przejmuj się. Nie sądzę, żeby poszedł do sądu. Jeżeli nawet, to nasze sądy nie garną się do takich spraw.
Dzieki za slowa otuchy , dowiedzialem sie ze powienien mu wysalc oswiadczenie woli w ktorym to rezygnuje z umowy tylko nei wiem co napisac jako powod.Sklamac ze ukradziono mi przedmiot czy tylko napisac ze popelnilem blad pisarski i nei umiescilem ceny minimalnej
Tadeusz Fita widzę że nie znasz praktyki, tylko teorię. Garna jak najbardziej, mówię i na swoim przykładzie i na przykładzie osób mi znanych.
Nie rozumiem ? Miales podobna sytuacje ?
Nie pisz nic o żadnym błędzie. Allegro to nie piaskownica. Trzeba być świadomym i uważać na to co się robi. Kolega dobrze radzi abyś napisał, ze przedmiot uległ zniszczeniu już po zakończeniu aukcji. To Twoja jedyna szansa. W każdym innym wypadku narażasz się na kłopoty, jeśli faktycznie chciałby cię pozwać do sądu. A tak przedmiot zniszczony i nie miałeś obowiązku zostawiać sobie jego resztek jako ewentualnych dowodów dla sądu. A NA PRZYSZŁOŚĆ NAUCZKA. 100 RAZY PRZECZYTAJ I SPRAWDŹ AUKCJE ZANIM JA WYSTAWISZ.
a nie słyszałeś bodajże o Toyocie TAV4 Koleś sprzedał ją za 1000 zł a była warta ponad 100 tyś sprawa trafiła do sądu i kto wygrał ?? kupujący sprzedający musiał mu oddać tą RAV4 za 1000 zł :] więc nie pisz takich bzdur ja osobiście poszedł bym do sądu jak bym coś tak wygrał :]
Porównanie Toyoty z tym przypadkiem uważam za nadinterpretację. Nie dajmy się zwariować. Ja bym się nie przejmował - najwyżej będzie ostrzeżenia na Allegro.
Towar uległ uszkodzeniu i „po ptokach”.
spox to wystaw coś o wartości 8tyś najlepiej auto za 400zł ja kupie a ty sie tym nie będziesz przejmował ok ?
haha powodzenia życzę, jeszcze jak ten koleś znajdzie ten temat na forum to na pewno wygraną masz w kieszeni :D
Ja osobiście życzę ci jak najgorzej nie raz wygrałem aukcje za małe pieniądze i przesyłki nigdy nie dotarły bo na allegro wiecej dzieciaków takich jak ty niż normalnych ludzi. Sprzedawać trzeba umieć...jak dorośniesz bierz się za interesy!!!
Kolega powyżej ma rację. Allegro jest takim samym rynkiem zbytu jak każdy inny. Gdyby tak każdy zaczął z byle powodu anulować aukcje to wcale ten i inne serwisy ogłoszeniowe nie miałyby sensu. Umowa jest umową.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Sprzedalem przedmiot na allegro za grosze": - Wygrany przedmiot na allegro za grosze jak go kupić - "Wystaw moj przedmiot na Allegro.pl" - Przedmiot DG - przedmiot z ukrainy - Sciagne przedmiot z ebay.co.uk, wystawie fakture
• Strona 1 z 4 • 1, 2, 3, 4
|
|