|
Sprzedam bardzo dochodowy pomysł na Biznes !!! - strona 2 |
Sprzedam bardzo dochodowy pomysł na Biznes !!!
Biznes Forum
‹ Ogłoszenia
‹ Sprzedam biznes, sprzedam firmę
Autor
Wiadomość
Nie wiem..................śmiać się...................czy płakać................???
Tak tak zarobisz 4 milony rocznie. Przestań bo sie wykończe ze śmiechu.
A ja nadal twierdze ze ten twoj pomysl to kicha i brak w nim jakichkolwiek perspektyw na przyszlosc poczytaj sobie troszke a zobaczysz ze ten twoj pomysl nie jest niczym nowym koncerny paliwowe juz od dawna wspolpracuja z takimi sieciami. Chyba ze mowisz malych wiejskich stacjach to sie zgadzam. W Europie np. w Norwegii wlasnie sieci ' On the run' nalezaca do ESSO czy '7eleven' ktora podpisala wspolprace ze stacjami Shell to sa umowy kilkudziesiecio letnie ktorych nie zerwa ze wzgledu na mega hiper blaszak o nietypowej budowie nie oszukuj sie a to samo jest w Niemczech, Francji itp.. itd.. W Polsce koncerny nastawione sa na zysk i nie sa az ak bogate jak na zachodzie czy tez polnocy zeby budowac sobie nietypowy blaszak i sprzedawac w nim cos co dzisiaj juz sprzedaja tyle ze na stacji. Pozostaje tez kwestia miejsca w ktorym mialoby to stac z tego co zauwazylem nie ma zbyt duzo wlnego miejsca wokol tych stacji ktore widzialem. Niewazne zreszta Twoj pomysl i twoje marzenia powiem Ci jedno mysle ze pleciesz bzdury i nikt nie jest tym zainteresowany majac 8 potencjalnych klientow nie wdawalbys sie w polemike na forum tylko bral sie do roboty i tak pracowal nad tym projektem aby nie musieli sie tylko interesowac a juz budowac. Nie wierze ze kiedykolwiek powstanie na jakiejkolwiek stacji twoj projekt chociaz tego Ci wcale nie zycze wrecz odwrotnie tylko znam zycie i sam pracowalem przez kilka lat w biznesie paliwowym no a ja juz piszesz ze wygryziesz McDonalds to brak slow. Powodzenia
Widziałem już różnych wariatów na tym forum , ale Ty stary przebijasz ich wszystkich o 500%.
Mcdonalds już robi w portki , szykuje mu się niezła konkurencja . ja na Twoim miejscu w biznesplanie przyjąłbym zysk po 1mln rocznie na lokal , w sumie co Ci szkodzi . zawsze lepiej będzie wyglądać taka okrągła sumka dla jednego z 8 potencjalnych inwestorów. pozdro wariacie.
Witam.
Gratuluję wyliczeń oraz zysku pesymistycznego. Projekty projektami, ale gdzie, za ile i na jakich zasadach to postawić. Wyposażenie technologiczne, logistyczne, sanitarne to już jest znaczna kwota. Każda sieciowa stacja paliw ma cafe serwis i fast fooda. Przy tak dużym zysku z zainwestowanego kapitału, przy tak solidnym biznesplanie inwestorzy powinni bić się o umowę, ale widzę że jest zdecydowanie inaczej. O czymś to świadczy. Jeżeli nadal zamierzasz szukać inwestora i jesteś przekonany do trafności planu, jesteś w stanie obronić i udowodnić swoje tezy skieruj się do funduszy, mimo kryzysu nadal inwestują. Radzę ochłonąć, odpocząć od kreatywnej księgowości, fantazji i skupić się na czymś realnym. Pozdrawia doświadczona osoba
A mi śmiać się chce z krytykujących. Nie ten akurat pomysł, tylko negujących wszystkie pomysły, jakie pojawiają się na tym forum. Po co tutaj w ogóle zaglądacie? Z logiki co poniektórych wynika, że to forum nie ma prawa istnieć bo jest nic nie warte:
a) ktoś dzieli się ciekawym pomysłem, lub jakimkolwiek jego opisem to znaczy, że nie potrafi znaleźć inwestora, więc jest albo nieprzygotowany, albo pomysł jest do niczego. b) piszą ty tylko 13latki, nie mające pojęcia co tak naprawdę chcą robić w życiu, z zerowym doświadczeniem - trzeba ich skrytykować, aby poczuć się bardziej doświadczonym, lepszym, skuteczniejszym biznesmenem.
generalnie idea pomysłu dobra ale trochę już za późno. Jak już wspomniano każda sięć stacji już ma własne coffee bary itp. Więc trudno się będzie wbić. A jak znajdziesz chętnych to zaraz za dzierżawę gruntu tyle będa chcieli że ho ho. Jak to w polsce jest chętny to go oskubać jak najszybciej i czekać na następnego. Lepsze będą przyczepy np z kurczakami z rożna-zacznij w sezonie na trasach nad morze. Zapodaj na CB reklamę i hasło dla kierowców tira i zapewne coś zarobisz.
tez mialem taki pomysl albo nawet lepszy ale...potem sie obudzilem
Panie Konieczny kryzysu już nie ma:)
a czy według Autora to takie trudne domyślić się o co w tym pomyśle chodzi? ja już go opracowałem dawno temu i co z tego skoro w biznesie nie liczy się puste gadanie tylko działanie, w tym wypadku liczy się tak na prawdę kto pierwszy ten lepszy, więc jeśli myślisz, że wciśniesz komuś pomysł, tak banalny i oczywisty to bardzo chciałbym poznać tego kogoś kto za to zapłaci i szczerze mu pogratulować naiwności...i nie wciskaj kitu, że koncerny paliwowe są tym zainteresowane, bo jeszcze nie widziałem, żeby ktoś dobrowolnie przyjmował konkurencję na "swoje podwórko"...a w wyliczeniu zysków pomyliłeś się o jedno zero, jestem tego pewien, chyba, że mylisz przychód z zyskiem, wtedy to by miało sens
Rozumiem, że była to bajka na dobranoc ?:) Cały ten temat wzbudza u mnie śmiech. Po prostu śmiech. Gdybym ja miał super pomysł, jednocześnie bardzo dobrze opracowany i miałby on przynieść mi miliony zysku to bym stawał na głowie, robił wszystko żeby zdobyć potrzebne mi pieniążki, ale nie sprzedawałbym komuś za dosłownie grosze. Ten temat to raczej do działu "dowcipy". A do autora tematu: napisałeś że jesteś młody, zapomniałeś o tym że jesteś głu.i :). Piszesz o ogromych ZYSKACH miesięcznych. Nie obrotach ale zyskach. Proszę więc, wykalkuluj nam na czym DOKŁADNIE te zyski miałyby być? Tylko nie pisz "na kawie i ciastkach" tylko dokładnie całą rozpiskę. W końcu "OGROMNE KONCERNY PALIWOWE" nie uwierzyły Ci chyba " na słowo"? Pozdrawiam i życzę pięknych dalszych snów ^^
Hehe A to dobre... A więc chcesz wyścignąć McDonalds? Wiesz co, rozumiem Cię. Też jestem w miarę młodą osobą (student), ale w swoim życiu pisałem masę biznesplanów do swoich pomysłów. Te pierwsze to rozśmieszają mnie do dzisiaj... Chociaż kiedyś uważałem, że są perfekcyjnie zrobione. Tak samo jest u Ciebie, za jakiś czas, gdy wrócisz na ten wątek sam będziesz się śmiał z tego jakie głupoty pisałeś. Bez obrazy. Pozdrawiam
zaraz minie rok od założenia tego tematu, facet miał kilku chętnych aby wspomogli go finansowo, ciekaw jestem jak to dalej się potoczyło i czym on się teraz tak naprawdę zajmuje...
Myślę że nawet najbardziej wymyślna forma baru przy stacji benzynowej nie spowoduje gwałtownego wzrostu jej przychodów. Sam widzę ciekawe np w formie samolotu a nie korzystam z nich tylko dlatego że ładnie wyglądają. Problemem też jest podpisanie umowy z właścicielem stacji benzynowej a jeżeli właściciel się zmieni to po zakończeniu okresu z umowy robisz wylot razem ze swoją budą. Znam jeden taki przypadek.
Ale myślę że otwarcie przydrożnego baru dla początkującego biznesmana będzie dobrym początkiem, wystarczy ładny przenośny barak od kilkunastu tyś. na allegro, jak będzie smacznie, czysto i w dobrym punkcie to powinno się udać. I dopiero jak poprowadzisz swój bar, będziesz miał sposób na zwiększenie jego przychodów to możesz pomyśleć o sprzedaży komuś pomysłu na sieciówkę a tak na piękne oczy to nikt ci nie uwierzy.
Nie będzie mc donald's nie będzie niczego!
Pomysł miał by racje bytu może jakieś 8-10lat temu.
Sprawdź również podobne tematy:
- Sprzedam bardzo dochodowy pomysł na Biznes !!!
- Mam pomysł na bardzo dochodowy biznes - Dajemy pomysł na bardzo dochodowy biznes przeczytaj i dołącz - Sprzedam pomysł na dochodowy biznes - Sprzedam pomysł na dochodowy biznes. - Sprzedam pomysł na dochodowy biznes - SPRZEDAM POMYSŁ NA BIZNES BARDZO WYSOKIE ZAROBKI - Sprzedam pomysł na dochodowy biznes za 10% udziałów - Sprzedam pomysł na dochodowy biznes - ZOBACZ ! Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|