Witam
Na początku chciałbym się przywitać i bardzo gorąco powitać wszystkich forumowiczów.
Zacznę tak, dwa lata temu stałem w podobnej pozycji jak duża część z Was, zastanawiałem się na czym można by tu zarobić, złaszcza dodatkowo mając pracę, przy użyciu stosunkowo małego nakładu finansowego. I znalazłem rozwiązanie, nadal bedąc zatrudniony na pełen etat (praca w godz 6 - 14). Pozostawało mi więc wykorzystac czas od 14 do 18. Otwarłem działalność gospodarczą i wziąłem się do pracy. Postanowiłem wydać produkt pod swoją marką, znalazłem więc producęta który dla mnie to robi (branża spożywcza), co dało mi niezależność pod względem takim że nikt mnie nie porównuje do ceny sklepowej, gdyż nie prowadzę sprzedaży sklepowej tylko bezpośrednią (na terenie Krakowa). W dodatku mam stałych klientów, którzy kupuja bezpośrednio ode mnie, więc nie muszę ich także przekonywać co tydzień, bo znają już moją markę wiec tylko przynoszę towar i odbieram należność. Dodatkowo mam bardzo wysoką marże 100 - 150%. Pewnie zastanawiacie się teraz kto mając taki interes chciałby go sprzedać? Więc juz wyjaśniam. Jak wspomniałem pracuję na cały etat w innej firmie, gdzie w ciągu 2 lat b.wiele sie zmnieniło (awans ) i aktualnie propozycja zmiany miejsca pracy na inne województwo, więc nie mógłbym już dalej kontynuowac mojego dzieła. Odnośnie obrotów jakie ma moja firma to wachają się one na poziomie 7 - 10tys zł. Łatwo przeliczyć jaka zostaje z marży suma (ok 4 - 6 tys) koszty działalności to ok 1500 zł (zus, paliwo, księgowa) działanlość mam na ryczałcie ... (wiadomo co pisze :-) Sprzedać chcę dlatego gdyż oferta jaką dostałem jest raczej bardziej kusząca od mojej dotychczasowej pensji + tego co zarobię u siebie, więc jeśli jest ktoś zaineresowany to zapraszam do kontaktu. Właściwie nie napisałem ile czasu mi to zajmuje, więc sprzedaż jest cykliczna, tj cotygodniowa, zajmuje mi to 4 dni w tygodniu od 14 do 18. Więc łatwo mozna zauważyć że jeśli sie ktoś postara to może zrobic to w 2 dni w tygodniu, a reszta to juz zależy od woli, można leżeć lub poszerzać rynek, nawet ten sam gdyż ciągle znajdują mi się klienci.
Jeśli ktoś doczytał do tego momentu to znaczy, że być może jest zainteresowany. Tak więc czekam na kontakt, lecz proszę tylko o poważne oferty. Cena jest do uzgodnienia (planuję ze powinna się zwrócić do 5 - 6 miesięcy działalności po odliczeniu skromnej wypłaty na uczymanie :), bo trzeba za coś żyć.
Pozdrawiam jeszcze raz wszystkich forumowiczów i czekam na kontakt na prv lub 889667221.
Janusz
P.S. Dodam jeszcze że z firmą przechodzą:
- nr. telefonu
- wzór i prawa do marki
- ubiór firmowy w ilości 2 - 3 kpl (polary, koszulki, kamizelki, czapeczki)
- kontakt z producentem ( najlepiej nie zmieniać - mam sprawdzonego dostawce)