Witam
Od lutego tego roku stworzyłem eSklep z odzieżą militarną ale w większości jest to odzież znanego i cenionego producenta niemieckiego , który to robi odzież stylizowana na militarną.
Jest to odzież tzw vintage styl czyli odzież stylizowana na "starą"
Tworząc sklep nie posiadałem kapitału początkowego- co jest ogromnym problemem.
Przy minimalny wkładzie własnym rozpoczalem działalność , miesiąc czasu zajeło dodawanie sklepu do wyszukiwarek, katalogów sklepów internetowych itp
Ilość klientów i zamówień przeszła moje oczekiwania i niestety możliwości finansowe aby finansować zakup towaru i odsprzedawać go klientom.
Zalety sklepu:
- ugruntowana scieżka zakupów u dostawcy(producenta w Niemczech)
- w ciągu 3 miesięcy ponad 200 aktywnych klientów
- w ciągu 3 miesięcy ponadt 300 zamówien
- załozona infolinia 0801.....
- profesjonalna nazwa domeny
- sklep zintegrowany z allegro
- oferowany towar bardzo wysokiej jakości
- bardzo przyzwoita marża (towar zamawiany bezpośrednio od producenta w Niemczech)
- ugruntowana polityka cenowa wsród konkurecji(brak tzw wojny cenowej wśród konkurencji , producenta narzuca ceny minimalne w detalu . Ceny skalkulowane na dość wysokiej marży
- obroty sklepu na prawdę dość wysokie ( w kwietniu oroty w przedziale 25.000 - 50.000 )
- wynegocjowane bardzo dobre warunki z renomowana firmą kurierską
- w sklepie blisko 400 produktów
Prowadzenie takiego sklepu jest idealne dla osoby która może trochę zainwestować , zna się na obsłudze szeroko pojętego hasła internet .
Główna inwestycja w sklep to zakup towaru tak aby był na miejscu.
czas pokazał , że bez zamrożonego kapitału w towar którym tzreba obracać nie dam rady dalej
Obroty sklepu mozna zwiekszyć jak sądze przynajmniej dwukrotnie. Wystarczy mieć towar na miejscu który najczęsciej sie sprzedaje.
Najchętnie sprzedałbym sklep w całości ponieważ myśle o wyjezdzie do pracy za granicą ale rozważę też ewentualne propozycję zainwestowania w sklep.
Bardzo proszę pisać informację, pytania na mojego prywatnego maila:
bartek02@wp.pl
Powaznie zainteresowanym udziele wszelkich informacji oraz oczywiscie podam na prywatnego maila adres sklepu
Sprawa w miarę pilna
Pozdrawiam
Bartek