|
Sprzedasz i szycie firan |
Sprzedasz i szycie firan
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
chce założyć firmę zajmującą się szyciem firan i sprzedawać je na allegro, i w okresach świątecznych na bazarach wiem że to opłacalne a sprzęt na początek mam dość dobry. Tylko nie z nalazłem dostawcy. I tu sie zaczyna problem bo nie wiem czemu ale wszyscy hurtownicy do których dzwoniłem mają ceny większe niż na allegro. Może wie ktoś gdzie mogę znalść producenta lub hurtownika takowego produktu
i mam jeszcze jedno pytanie czy wie ktoś jaka jest na początek opłata skarbowa i ile trzeba dopłacić by muc sprzedawac na allegro i na bazarze
błagam cię: "sprzedaż", "znaleźć", "móc"
poza tym: opłata targowa ustalana jest przez daną gminę, także musisz sprawdzić ile wynosi u ciebie. odnośnie allegro, to mają wszystko na stronie: http://www.allegro.pl/country_pages/1/0/z4.php
Jest w Częstochowie firma "POLONTEX",która zajmuje się prudukcją i sprzedażą firan i wszelkich dadatków do firan potrzebnych.Nie wiem jak to wygląda cenowo,ale chyba nieżle,bo pól Polski jeżdzi tu na zakupy.
O ile sie dobrze orietuje to ceny najlepsze sa w wolce kosowskiej.Chyba hala nr.4.Cena w zaleznosci ile zakupisz u chinczyka.
Odnośnie pomysłu chciał bym się starać o dostanie dotacji z UP czy byłby skłonny mi ktoś pomóc w sporządzeniu wniosku?
Czy może mi ktoś doradzić w sprawie dotacji z UP. Mój problem polega na tym że chciałem zakupić środek transportu i nie wiem czy mogę go kupić na współwłaściciela chodzi mi tutaj o OC Bo nie mam zniżek.
Drugi problem to jest taki że jak sobie wliczyłem na auto 10.000 tys to mi wyszło że kwota wynosi 18 tys i to jest max. o jaki mogę się ubiegać, i nie wiem co zrobić? Bo słyszałem że wpisywanie maksymalnych kwot nie jest zbyt dobrze postrzegane. Z drugiej strony wydaje mi się głupie wnioskować o niższą kwotę skoro można kupić lepszy samochodów. Proszę o pomoc za którą z góry dziękuje
z dotacji masz 40 tys
Paweł pisał o dotacji z UP, a te wynoszą ok. 18 tys. Ale zapomnij, że z dotacji pozwolą Ci kupić samochód.
Tak jest napisane w regulaminie.
Środki na podjęcie działalności gospodarczej mogą być przeznaczane na: 1) zakup towarów, materiałów i surowców (do 20 % przyznanej kwoty); 2) pozyskanie i adaptację lokalu; 3) wyposażenie lokalu; 4) zakup maszyn, urządzeń i sprzętu niezbędnego do podjęcia działalności; 5) koszty reklamy i promocji; 6) zakup środków transportu (nie dotyczy bezrobotnych zamierzających rozpocząć działalność gospodarczą w zakresie drogowego transportu towarowego).
Mam jeszcze jedno pytanie oby ostatnie. Chodzi mi jak sklasyfikować działalność. Wydaje mi się że nie mogę tego określić jako sprzedaż w wyspecjalizowanych sklepach?
czy wystarczy zaznaczyć PKD: Sprzedaż detaliczna prowadzona przez domy sprzedaży wysyłkowej lub Internet? Sprzedaż detaliczna wyrobów tekstylnych, odzieży i obuwia prowadzona na straganach i targowiskach? I czy muszę to określić też jako produkcja bo z tym tez mam problemy. Z góry dziękuje za wszystko
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Sprzedasz i szycie firan": - Sprzedaż firan w Centrum Handlowym - Markizeta - Hurtownia Firan, Pościeli, Zasłon, Obrusów - Sprzedasz odzieży. - sprowadzanie i sprzedasz marmuru - Opony z Niemiec na sprzedasz
• Strona 1 z 1
|
|