Witam, obecny biznes który prowadzę (wynajem aut) nie jest zbytnio rentowny. Zastanawiam się nad otwarciem drugiej DG, z tymże nie mam jeszcze pomysłu co to by mogło być aby przynosiło w miarę rozsądny zarobek by móc utrzymać siebie i rodzinę. Wpadłem między innymi na pomysł otwarcia sklepu dla motocyklisty. Sprzedaż wszelkiego rodzaju smarów do łańcucha, olejów, opon, kasków, kurtek itd. problem jest tego typu że jest to biznes ściśle sezonowy, czyli mniej więcej od Kwietnia - Sierpnia. Raptem 5mc. Czy ktoś może się podzielić jakimiś uwagami co do tego pomysłu??
Co do sprzedaży mam swój lokal 40m2, jednak jest poza centrum miasta, troche na uboczu. Myślałem o wyposażeniu tego lokalu oraz także sprzedaży oferowanych produktów przez internet, allegro + własny sklep internetowy + sklep rzeczywisty w swoim mieście 50tyś. W mojej miejscowości jest jeden tego typu sklep ale ceny są 3x droższe niż normalnie można kupić te same akcesoria w innym sklepie np. w miejscowości oddalonej o 40km, czy przez internet. Przykład, kask marki OZONE cena w sklepie w moim mieście 380zł, cena w przypadkowym sklepie internetowym 199zł.
Dysponuje kwotą zaledwie 30tyś zł i nie wiem czy to wystarczy?? nie znam też cen krajowych dystrybutorów i hurtowni stąd jakby ktoś mógł podpowiedzieć co nieco do tego punktu byłbym wdzięczny.